HABITATGE
Balears 16/10/2017

Cort cedeix cinc solars al Govern per a la construcció d'habitatges de lloguer social

L'Executiu invertirà 17 milions d'euros en 140 cases noves que s'incorporaran al parc públic de l'IBAVI

M. Mateu
2 min
Reunió entre representants del Govern i Ajuntament de Palma per a la cessió de 5 nous solars destinats a l'habitatge social.

Palma140 habitatges nous destinats al lloguer social seran construïts gràcies a la cessió de 5 solars per part de l'Ajuntament de Palma a l'IBAVI. Ho han anunciat aquest dilluns la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el batle de Palma, Antoni Noguera. L'acord entre el Govern i Cort en matèria d'habitatge social suposarà una inversió de 17 milions d'euros i les obres començaran el 2018.

Els solars cedits són: dos al barri de la Calatrava (centre) de Ciutat, que suposaran 10 nous habitatges; dos al barri de l'Amanecer, on s'espera construir 27 cases en uns solars situats molt a prop de la via de cintura de Palma; un de més de 1.500 m2 situat al barri de Nou Llevant al costat del que ha de ser el nou espai escènic de Can Ribes i a on està previst que s'aixequin 41 habitatges. A aquests se sumen les promocions que l'IBAVI ja té en marxa als barris de Son Gotleu, al carrer del Regal, on es faran 5 cases, i la promoció de 57 habitatges nous al barri del Molinar. En total 140 habitatges nous de protecció oficial en règim de lloguer repartits en 7 promocions.

Les set promocions de Palma per a construir 140 nous habitatges socials.

La presidenta Armengol ha destacat "les polítiques en matèria d'habitatge públic del Govern després de quatre anys en què no es va construir ni un sol habitatge de protecció oficial", així com "l'entesa i l'acord entre institucions que possibilita avanços com aquestes 330 persones que podran accedir a un habitatge digne".

Per la seva banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha assenyalat el compromís en les polítiques d'habitatge públic per part del Consistori i ha dit que "Palma és una ciutat de segones oportunitats".

A la presentació de l'acord, el conveni del qual se signarà ben aviat, hi han assistit també la gerent de l'IBAVI, Maria Antònia Garcías, i el regidor d'Urbanisme de Palma, José Hila. La presidenta ha excusat el conseller Marc Pons, que per un problema de vol no ha pogut arribar a Palma des de Menorca.

stats