Balears 24/08/2017

Cort contradiu el PP i assegura que neteja el torrent de Sant Jordi cada setembre

Nega, de manera contundent, que estigui en un estat d'abandonament

Ara Balears
1 min
El torrent de sa Síquia, en una imatge d'arxiu

PalmaL'Ajuntament de Palma ha respost, de manera contundent, les acusacions del Partit Popular en relació amb la neteja del torrent del pla de Sant Jordi. Aquest dijous matí, la portaveu popular, Marga Duran, ha acusat Emaya i el Govern balear de tenir el torrent en un estat d'abandonament.

Cort ha recordat que "el condicionament, neteja i conservació dels torrents és competència de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern", però que des de fa vint anys Emaya fa una neteja anual del torrent de la Síquia cada mes de setembre.

Ara bé, l'any passat, tot i que Emaya va iniciar la tramitació de permisos, la neteja la va assumir la Conselleria de Medi Ambient. L'Ajuntament explica que la setmana que ve es contactarà amb la Conselleria per coordinar aquesta acció.

També expliquen que a final de la primavera passada i l'inici de l'estiu, Emaya va fer una "neteja extraordinària" a la zona de Son Oms del torrent, "perquè les elevades temperatures d'enguany hi varen fer proliferar una quantitat molt elevada d'algues".

El Consistori assegura en un comunicat que "Emaya no només ha assumit la seva responsabilitat, sinó que ha anat sempre més enllà de les seves competències estrictes". El PP està realitzant una campanya contra el Conselleria de Medi Ambient. Aquestes setmanes, diversos ajuntaments i grups municipals populars s'han queixat de l'estat de neteja dels seus torrents.

stats