Balears 01/10/2014

Educació envia una nota als directors "recomanant-los" que apliquin el TIL

La Conselleria "lamenta" a la missiva "la situació d'incertesa" generada per la suspensió del decret

1 min

La Conselleria d'Educació ha enviat una nota als directors dels centres de Primària i Secundària, a representants d'associacions de pares, a ajuntaments i a representants sindicals del sector educatiu "recomanant" als centres "que tenen aprovat el seu projecte de trilingüisme (TIL) que el continuïn aplicant". Amb la missiva, segons s'especifica, la Conselleria respon a "la situació generada amb relació a l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües", referint-se a la suspensió cautelar del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). No obstant això, la nota no aporta cap fonament legal per justificar l'aplicació del TIL, ni tampoc va firmada per ningú, cosa que permet al seu autor evadir les responsabilitats legals que podria tenir desobeir una sentència judicial.

Si els centres continuen aplicant el TIL durant aquest curs, especifica l'escrit, "l'alumnat podrà mantenir el mateix horari, programa i material didàctic adquirit a principi de curs". I continua: "Lamentam la situació d'incertesa generada els darrers dies i ens comprometem a fer feina per resoldre-la tan aviat com sigui possible".

A més, la Conselleria informava en la nota que "s'han reprès els contactes amb la comunitat educativa i els representants sindicals per analitzar conjuntament les necessitats perquè els projectes de trilingüisme ja aprovats (PTIL) es puguin continuar desenvolupant", com també "per col·laborar amb aquells centres que encara no el tinguin aprovat".

stats