Balears 09/11/2016

El Consell de Mallorca demanarà una auditoria externa de Tirme i Mac Insular

Els pressupostos del 2017 preveuen 530.000 euros per avaluar-ne les concessions

Carmen Buades
1 min
La planta incineradora que Tirme gestiona a Son Reus. ARA BALEARS

Palma"És importantíssim donar a la ciutadania una informació que fa temps que demana". Sandra Espeja, consellera insular de Medi Ambient, assegura que les auditories que es realitzaran l'any que ve de les concessions de Tirme i Mac Insular són una mesura que al Consell de Mallorca tenen "clara des del principi", perquè "s'ha d'augmentar la transparència de les institucions, i això també inclou les concessionàries".

Es destinaran 530.000 euros perquè una empresa externa faci "una auditoria completa", financera i operativa de la concessió amb Tirme, que s'encarrega de la gestió de residus a Mallorca, i amb Mac Insular, l'empresa que gestiona els enderrocs i els residus voluminosos. "S'ha de fer externa", ha assegurat aquest dimecres Espeja, "a partir d'un equip professional expert", per fer-la més independent i poder "anar veient com han succeït les coses des del punt de vista històric".

Les auditories tenen l'objectiu de revisar el compliment de les concessions perquè durant aquesta legislatura al Consell s'han adonat que, a l'hora de planificar i gestionar, "falten dades", segons Espeja. A més, s'inclouen dins el conjunt de mesures que es volen impulsar des del departament de Medi Ambient en matèria de residus, com la redacció d'un nou pla director, la revisió dels contractes, la reducció de les taxes de residus o el tancament de dos dels quatre forns de la incineradora de Son Reus.

stats