Balears 19/12/2017

El Consell de Mallorca rebaixa 64 cèntims la tarifa de residus sòlids del 2018

La de residus càrnics baixa 11 euros i la de llots puja 10 euros

Ara Balears
1 min
La consellera Sandra Espeja durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

PalmaUna rebaixa de 64 cèntims respecte d'enguany. Aquest és l'anunci que ha fet aquest dimarts la consellera de Medi Ambient al Consell de Mallorca, Sandra Espeja, pel que fa a les tarifes de residus sòlids del 2018. Així, el preu de la tona, l'any que ve, serà de 126,20 euros, i la tarifa per als residus càrnics passarà a ser de 27,82, al voltant d'11 euros menys que enguany "que repercutiran de manera molt positiva en el sector agrari", ha anunciat l'executiu insular a través d'un comunicat.

En canvi, apujaran la tarifa de llots gairebé deu euros: enguany era de 81,94 euros per tona i l'any que ve serà de 91,59 euros. Tanmateix, Espeja ha volgut remarcar la reducció de la tarifa de residus sòlids, ja que "hem aconseguit mantenir la baixada de 4,5 euros de l'any anterior i, a més, abaixar-la 64 cèntims més".

"El Consell de Mallorca està amb els ajuntaments i els ajuda. Per segon any consecutiu pagaran menys pel tractament de residus. Esperem que això es tradueixi en una reducció de la taxa de residus que paga la ciutadania o en la millora de la gestió dels residus municipals", ha afegit. La consellera ha atribuït els "bons resultats" al "superàvit aconseguit en la revisió del període tarifari anterior".

stats