Balears 13/01/2017

El Consell de Mallorca firma la seva adhesió oficial a Aliança Mar Blava

Des de l'inici de la legislatura, la institució insular ha mostrat el seu suport a la plataforma

Ara Balears
2 min
El Consell  ha firmat aquest divendres la seva adhesió oficial a l'Aliança Mar Blava

PalmaMiquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, i Flor Dell'Agnollo, vicepresidenta d'Aliança Mar Blava, han firmat aquest divendres l'adhesió de la institució de govern a la plataforma intersectorial de les Illes Balears que vol posar fi a les prospeccions petrolieres a la Mediterrània espanyola. A l'acte, també hi ha assistit Sandra Espeja, la consellera de Medi Ambient.

Des de l'inici de la legislatura, el Consell Insular ha estat en contacte permanent amb Aliança Mar Blava i ha participat en les diferents reunions que s'han realitzat per tal de traçar un full de ruta comú i definir la feina que s'ha de fer des de cada institució.

L'octubre del 2015, el Parlament de les Illes Balears va aprovar de manera unànime una proposició no de llei en què instava el govern de l'Estat a aprovar una llei específica per declarar l’àrea marítima de la Mediterrània espanyola Zona Lliure de Prospeccions i Activitats d’Extracció i Explotació d’Hidrocarburs.

Tanmateix, amb la signatura que ha tingut lloc avui es formalitza una adhesió que ja es va aprovar al ple del Consell del 13 octubre del 2016 amb el vot unànime de tots els partits polítics.

Ensenyat ha remarcat que "el consens a la nostra terra és que la Mediterrània sigui un espai lliure de prospeccions i cal que Madrid ho respecti. Volem decidir sobre la mar”.

En aquest sentit, Espeja ha destacat "la importància que totes les institucions formem part d’aquesta plataforma, ja que la lluita contra les prospeccions afecta tota la ciutadania i és imprescindible que el Consell vetli per aquests interessos comuns”.

Des d'Aliança Mar Blava han agraït l’adhesió de la institució insular i asseguren que continuaran lluitant per protegir la mar de l’agressió mediambiental i econòmica que suposen les prospeccions.

D'ençà que aquesta plataforma es va posar en marxa i gràcies a la pressió social i institucional generada, s’han aconseguit aturar quatre projectes de prospeccions petrolieres. Actualment, Aliança continua fent feina per aturar dos projectes que es troben en marxa.

stats