Balears 01/12/2016

El Consell de Mallorca abaixa 4,5 euros la taxa dels fems

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha anunciat les tarifes per al 2017

Ara Balears
1 min
Residus a Son Reus. / P. BOTA

Palma"És la primera vegada en la història que la institució insular aconsegueix abaixar la tarifa de residus urbans". Amb aquesta determinació, la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, ha anunciat la reducció de la tarifa de la taxa dels fems.

El Consell rebaixarà el 2017 la taxa 4,5 euros i congelarà la taxa de fangs i fems d'origen animal. Així, Espeja ha explicat que la tarifa de residus sòlids urbans per al 2017 serà de 126,84 euros/tona, la qual suposa un descens respecte d'enguany de 4,5 euros.

Així mateix, la tarifa específica per al tractament de fangs procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals queda congelada en 81,94 euros la tona.

La consellera Sandra Espeja ha explicat les noves tarifes.

El mateix succeeix amb la tarifa específica per al tractament de deixalles d'origen animal, que es mantindrà en 39,64 euros/tona amb una bonificació del 59,57%.

Aquesta proposta es portarà per a aprovació inicial al ple del Consell de Mallorca del 12 de desembre i serà la primera vegada en la història de la institució insular que es rebaixa la tarifa de residus urbans, la qual cosa suposarà un estalvi per a la ciutadania que anualment paga aquest impost.

Per aconseguir aquest propòsit, des del departament de Medi Ambient s'ha treballat per "abordar" aquesta tarifa des de diferents variables.

stats