Balears 09/01/2018

El Consell de Mallorca assumirà les competències de turisme l'1 d'abril

S'ha aprovat la creació d'un conveni per poder començar a fer feina abans de rebre de manera efectiva les competències

Efe
2 min
Un moment de la reunió.

PalmaLa Comissió Mixta del Govern i els consells han fixat aquest dimarts el proper 1 d'abril com a data del traspàs efectiu de les competències de Promoció Turística al Consell de Mallorca i han acordat signar un conveni perquè la institució insular puguin començar abans a treballar en la matèria.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha assenyalat que atès que el turisme és el principal sector econòmic de Mallorca, és necessari per a les administracions "treballar de manera conjunta", segons que ha informat la institució en un comunicat.

Ensenyat ha destacat que "cada illa és diferent i la promoció turística ha d'adequar-se a aquestes realitats".

"Feim un pas més per complir l'Estatut d'Autonomia i dotar els consells de la capacitat i les competències que els corresponen", ha dit Ensenyat sobre el traspàs, i ha assenyalat que fins al final de la legislatura se n'assumiran unes altres que permetran "convertir el Consell en el veritable govern de Mallorca".

Per al conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, aquest acord "permetrà impulsar polítiques centrades en la promoció de la marca Mallorca, i en l'impuls d'un model turístic que opti pel turisme sostenible i per allargar la temporada i que actuï en favor d'aquells productes turístics que aporten un valor afegit, com ara el turisme cultural, esportiu o de naturalesa".

Amb el traspàs efectiu de les competències de Promoció Turística culmina un procés de més d'un any, del qual Ensenyat ha destacat el treball que han fet les institucions.

El procediment pel traspàs de les competències a la institució insular es farà efectiu amb un cost de 3,4 milions d'euros, una xifra acordada en la reunió de la Comissió Mixta de Transferències del passat mes de novembre. Aquest dimarts s'ha donat el vistiplau a l'acord sobre el cost efectiu de la competència.

El Consell de Mallorca rebrà enguany 3.445.971 euros com a cost efectiu. Hi haurà, a més, una dotació addicional de 7 milions que es repartirà entre els consells insulars durant les anualitats del 2018 al 2021. Enguany, al Consell de Mallorca li correspondran 1.018.464 euros.

En la reunió s'ha acordat continuar amb les negociacions sobre el traspàs del personal que es transferirà al Consell de Mallorca, un aspecte que s'acabarà d'acordar en la ponència tècnica que es reunirà la setmana que ve.

La Comissió Mixta d'aquest dimarts l'ha presidida la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa, al costat de la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets.

També hi han assistit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el vicepresident i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet; la consellera de Modernització i Funció Pública, Maria del Carmen Palomino; la directora insular de Turisme, Paula Ginard i el secretari tècnic d'Economia i Hisenda, Joan Ignasi Morey.

stats