Balears 06/02/2017

El Consell d’Eivissa no està content amb les ajudes al lloguer anunciades pel Govern

Marc Pons anuncia una inversió de 300.000 euros per incrementar el suport al lloguer i el Consell creu que això "cronifica" el problema

Armando Tur
2 min
Viviana de Sans i Marc Pons a una foto d'arxiu

EivissaEl Govern balear ha anunciat una línia d’ajudes específica per a Eivissa que servirà perquè puguin accedir-hi aquelles famílies que paguen més de 600 euros al mes i que, per tant, queden excloses de la convocatòria estatal d’ajuts que, des de l’any passat, gestiona l’Ibavi. Des del Consell sempre han mantingut que "a efectes pràctics", Eivissa quedava fora d’aquest suport perquè "l’oferta és molt superior a aquesta xifra".

Malgrat això, el Consell no veu bé aquesta línia d’ajudes ja que, segons la vicepresidenta primera i màxima responsable d’Habitatge, Viviana de Sans, amb aquesta línia d’ajudes el problema es fa “crònic” i “es justifiquen els preus elevats que es demanen ara al mercat”. De Sans diu que aquests ajuts suposen “un pegat que no soluciona el problema de l’habitatge” i fa una crida que “administracions competents” prenguin decisions “valentes”.

Recordem que Marc Pons va anunciar en el programa ‘Al Dia’ d’IB3 Ràdio aquesta línia d'ajudes i que ara des d’alguns mitjans es parla de més de 300.000 euros del pressupost de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat destinats a aquesta finalitat. Recordem que el Pla estatal d’habitatge projecta ajudes per a aquells lloguers que no superin els 600 euros per a famílies amb ingressos inferiors de 23.000 euros anuals, molt llunyà a la realitat de les Pitiüses.

La mateixa De Sans ha reconegut que “no tenen informació específica” de quan podria començar aquest suport ni de si seria l'Ibavi l’encarregat de tramitar-lo, tal com es fa ara amb les ajudes estatals, o si seran els Serveis Socials dels diferents ajuntaments de l’illa els encarregats de portar a terme aquesta gestió. Tampoc existeix encara un calendari. “De moment això és un projecte i no sabem quan deixarà de ser-ho”, ha especificat De Sans.

stats