Balears 21/09/2017

Pedro Horrach demana la nul·litat del judici contra Matthias Kühn

La defensa diu que els delictes que atribueixen a Kühn ja han prescrit i parlen de "persecució" al seu client

Armando Tur
2 min
Kühn i Horrach baixen d'un taxi a la porta dels jutjats

EivissaEls advocats de l'empresari alemany Matthias Kühn, Pedro Horrach i Carles Barceló, han demanat avui la nul·litat del judici que aquest matí s'ha duit a terme contra l'actual arrendador de la casa que hi ha a l'illot de Tagomago, a la badia de Santa Eulària, a qui la Fiscalia acusa de dos delictes: un contra el medi ambient i l’altre contra l’ordenació del territori. Durant la vista, l’empresari s’ha acollit en tot al seu dret a no declarar. La Fiscalia manté la demanda de 2 anys de presó i una multa per 10.800 euros, una pena que demana per a ell i també per al seu soci Guido Hecker.

Per demanar aquesta nul·litat Horrach i Barceló basen la defensa en les dades. I és que les obres van acabar al gener de 2008, però la denúncia actual no s’inicià fins a mitjan 2011, quan ja havien passat més de 3 anys dels fets, motiu pel qual, segons la defensa, aquest judici no s’hauria d’haver fet. “El meu client no s’esperava haver de seure a un jutjat per això nou anys després”, ha explicat Horrach a la sortida del jutjats. Segons la defensa, Medi ambient ja va comprovar de totes les maneres possibles que la superfície de la casa, “que data de l’any 1980”, no ha crescut, i troba que el fiscal “ha sortit a pescar a veure si picava alguna cosa”.

“Trobam que aquest judici no s’hauria d’haver fet”, ha explicat Carles Barceló, qui manté que tots els delictes han prescrit. A més, la defensa ha recordat que l’Ajuntament de Santa Eulària no s’hi ha personat com a acusació i que el tècnic que presenta l’escrit de peritatge ja no ocupava cap càrrec de responsabilitat a la Xarxa Natura 2000.

Prou contra Kühn

Al judici hi ha acudit una representant de la plataforma de defensa de les Pitiüses Prou!, qui no ha pogut entrar a la sala per manca d’espai. Segons la plataforma, s’haurien d’enderrocar tots els elements, tant els legals com els il·legals, perquè es troben a una zona amb protecció LIC i ZEPA.

stats