Balears 14/06/2016

Les platges de Ciutat Jardí i el port del Molinar, banderes negres

Ecologistes en Acció atorga aquesta distinció per contaminació i per la mala gestió

Ara Balears
1 min
El projecte d’ampliació del port del Molinar desperta l’oposició de molts veïns.

Palma"Plenes de tot tipus de fems". Ecologistes en Acció defineix així l'estat de les platges de Ciutat Jardí de Palma i ha decidit atorgar-hi una bandera negra aquest 2016. En concret, l'organització critica que es poden trobar plàstics, deixalles d'embarcacions i que l'aigua fa olor d'hidrocarburs.

A més a més, Ecologistes en Acció també ha atorgat una bandera negra al port del Molinar per la mala gestió. De fet, critiquen el pla de millora i remodelació del port del Molinar, que en realitat defineixen com un "pla d'ampliació desmesurat". Aquest projecte pretén que el port s'endinsi 290 metres cap a la mar, cosa que provocaria l'alteració paisatgística de la façana marítima. L'organització denuncia també que la construcció suposaria la pèrdua del club nàutic més antic de Mallorca.

En concret, Ecologistes en Acció critica que aquesta ampliació implicaria la degradació de la qualitat de les aigües a les zones de bany, una greu afectació a la seguretat, la destrucció patrimonial i l'afectació negativa a la dinàmica litoral. En total, 47 platges de tot l'Estat han rebut aquesta penalització dels ecologistes.

stats