Balears 13/09/2017

Ciutadans vol que el Parlament doni suport a l'Estat en el torcebraç pel referèndum català

El líder de la formació a Balears, Xavier Pericay, reclama al PSIB que esclareixi el seu posicionament

Ara Balears
2 min
El portaveu de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, amb la PNL registrada aquest dimecres.

PalmaEl portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha presentat aquest dimecres una Proposició de Llei (PNL), que ha tramitat amb caràcter d'urgència, sobre el referèndum de Catalunya. La iniciativa consta de quatre punts i, en primer lloc, pretén que el Parlament “manifesti el seu suport al Govern d'Espanya, al Tribunal Constitucional, al Ministeri Fiscal i a la resta de representants del Poder Judicial i d'Autoritats Públiques en la defensa de la legalitat democràtica a Catalunya”. “En particular –hi afegeix– en totes aquelles mesures que siguin necessàries i adoptades de manera proporcional per impedir l'organització del referèndum de secessió de Catalunya”.

En segon lloc, “manifesta el seu suport als funcionaris de l'Estat, que amb la seva feina garanteixen la seguretat, els drets i les llibertats dels ciutadans espanyols, especialment els ciutadans de Catalunya”.

A més, insta el govern de l'Estat a impedir la utilització de recursos públics en la promoció, la preparació o l'execució del referèndum i, finalment, “manifesta el seu suport i reconeixement als ciutadans de Catalunya que, al marge d'ideologies, respecten les lleis democràtiques i l'estat de dret”.

Crítica als posicionaments del Pacte

Pericay ha expressat la necessitat que la Cambra es pronunciï davant el que ha considerat “una de les crisis més greus durant la democràcia” i ha posat el focus en el PSIB. En aquest sentit, ha assenyalat que, tot i que és conegut que els socialistes a l'àmbit estatal estan del costat de la legalitat, no se sap el que aquests pensen des de Balears. “S'ha de saber on estan els partits de Balears en aquest tema”, ha subratllat. De fet, ha criticant MÉS per Mallorca per haver “desfilat” a la Diada de Catalunya devora del coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi.

El líder de la formació taronja a Balears ha criticat, també, el posicionament de l'altre soci del Govern en aquest tema. “Podem, com sempre, es posa de perfil i no ha determinat la seva posició”, ha assegurat.

stats