Balears 07/11/2017

Un centenar de tortugues de terra tornen al seu hàbitat

Són espècies protegides que s'estaven recuperant als centres especialitzats

Ara Balears
1 min
Aquest dimarts s'han alliberat un centenar de tortuges a la Marina de Llucmajor.

PalmaUn centenar de tortugues mediterrànies han estat alliberades aquest dimarts a la Marina de Llucmajor. Aquestes espècies protegides han estat recuperades pel Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) a diversos centres, que acullen i donen assistència a més de mil tortugues de terra cada any.

L'alliberament d'aquests exemplars és una de les tasques que es duen a terme per conservar aquesta espècie de tortuga, en aquest cas, en una de les seves zones de distribució. Les tortugues de terra solen entrar als centres de recuperació per lesions produïdes per maquinària agrícola, depredació per cans, rates o altres animals en captivitat o troballes accidentals per part del veïnat. Després de rebre els tractaments necessaris a l'hospital de fauna, tornen a la natura.

Un dels exemplars de tortuga de terra recuperades als centres.

Hi ha alguns casos en què es reintrodueixen a diferents espais naturals de les Illes, però, segons han informat en un comunicat, la Conselleria "també manté un estreta relació" amb el País Valencià i Catalunya, on es duen a terme projectes de reintroducció de la tortuga mediterrània per afavorir la conservació de les poblacions d’aquesta espècie al litoral mediterrani peninsular.

stats