Balears 06/02/2014

Camps troba que els que han dimitit "no són tants"

El degoteig constant de dimissions als centres educatius s'incrementà ahir al matí amb la renúncia d'onze dels dotze caps de departament de l'IES Binissalem

M. Pinya
2 min

Palma.El degoteig constant de dimissions als centres educatius s'incrementà ahir al matí amb la renúncia d'onze dels dotze caps de departament de l'IES Binissalem. Ho feren per mostrar el seu desacord amb la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá i Joana Maria Camps. Es dóna la circumstància que l'equip directiu d'aquest centre ja va presentar la dimissió el mes de novembre passat després que el claustre de professors i el consell escolar no aprovaren la Programació General Anual com a mesura de rebuig al TIL. Segons l'Assemblea de Docents de l'IES Binissalem, les renúncies d'ahir es produeixen perquè "s'ha vulnerat repetidament l'autonomia organitzativa i pedagògica en l'exercici de la professió" i s'ha generat un context "professionalment insostenible de persecució, incertesa i descrèdit".

Camps li treu importància

La consellera va voler treure ahir rellevància a les dimissions als centres educatius, que amb aquestes ja arriben a 170. De fet, Camps va dir que "no són tants" i que "cada any hi ha dimissions".

La consellera explicà que "de més de 350 centres, només han dimitit catorze directors", i va especificar que "només" dotze ho han fet per desacords amb el Govern. A més a més, donà a entendre que, "com que els càrrecs de director i de cap d'estudis són voluntaris", si no hi volen ser, és normal que se'n vagin. Pel que fa a les renúncies del caps de departament, afirmà: "Tampoc no n'hem sentit a dir de gaires".

De moment, a la majoria dels centres educatius on hi ha hagut renúncies, els equips directius continuen exercint la seva tasca en funcions. Només en els casos en què les dimissions es produïren abans de l'inici del curs, els directors s'han substituït. Educació treballa per rellevar-los abans del final de curs, segons explicà la consellera Joana Maria Camps.

stats