EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 06/09/2014

“Camps menteix i ha de dimitir”

Estudien accions jurídiques si el Govern no reconeix el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents

Mercè Pinya
2 min

PalmaLa consellera d’Educació “ha deixat de ser interlocutora vàlida” per a l’Assemblea de Docents. Ja no tenen més paciència i, davant “la incendiària gestió educativa dels darrers tres anys”, demanen “que entri un nou equip” a la Conselleria d’Educació. Amb Joana Maria Camps al capdavant, consideren, “ja no hi ha capacitat de maniobra”, en paraules del portaveu Iñaki Aicart.

La gota que ha fet vessar el tassó ha estat la reacció del Govern quant a les dades que oferiren aquest dijous la mateixa Assemblea i els sindicats STEI, CCOO i UGT, i que ahir també corroboraren les dues associacions de directors, de Primària i Secundària. L’Executiu es va limitar a desautoritzar-les per boca de la portaveu, Núria Riera, dient que estaven “desfasades”.

No s’expliquen que l’Executiu, si no està d’acord amb els percentatges presentats per les entitats, que parlen d’un 70% dels projectes TIL enlaire a les Illes i d’un 80% a Mallorca, no presenti dades alternatives. “Era tan senzill com donar dades que estan recollides en el programa de gestió de la Conselleria i no ho han fet. D’això en deim una mentida”, va afegir amb contundència l’altre portaveu dels docents, Guillem Barceló.

L’Assemblea titlla de “ridícul” la intervenció que va fer ahir la portaveu de l’Executiu en aquest sentit.

Riera, que digué ahir que “es perseguirà la desobediència”, fou resposta amb sorna pels docents: “Amb quins inspectors si molts viuen una situació kafkiana i no tenen renovada la comissió de serveis”?, apuntà Aicart. Davant aquesta situació, els docents temen que aquests propers dies “hi hagi ordres per forçar l’aprovació de projectes TIL”.

Situació límit

Camps “ja no té autoritat moral sobre la comunitat docent” i aquesta situació, creuen, “mai no s’havia donat en cap govern, fos del color que fos”. Per això, no entenen “com Bauzá la manté a la cartera”.

Denuncien que la política educativa de Bauzá ha deixat “un món capgirat” en el qual els directors “que compleixen la llei són expedientats, mentre que els imputats en processos judicials són emparats i premiats”.

La relació de l’equip de Camps amb membres vinculats al Círculo Balear i de “certs grupuscles de pressió poc representatius” que “són obeïts amb la major celeritat” és també objecte de dura crítica. Fins i tot, i amb relació a les pintades contràries a la vaga i d’un to marcadament franquista aparegudes ahir a l’IES Puig de sa Font de Son Servera, els docents afirmen que la Conselleria “aixopluga l’extrema dreta que actua de manera intimidatòria”.

Entre les mentides de què els docents acusen la consellera d’Educació també hi ha l’argument que sustenta l’intent de marginar-los de la negociació dels serveis mínims amb els comitès de vaga.

“És cert que cometérem un error fruit de la inexperiència en la primera convocatòria de vaga, però va ser solucionat i el caràcter indefinit de la vaga s’especificà”, explicà ahir Aicart. Tanmateix, Barceló apuntà la “manca de credibilitat en aspectes jurídics” de Camps, quan la secretària general tècnica d’Educació dimití la setmana passada i quan el TSJIB “els ha anul·lat els serveis mínims”.

Per això, davant el que consideren una altra falsedat, l’Assemblea de Docents “estudia emprendre accions jurídiques” si la Conselleria d’Educació no convoca el seu comitè de vaga.

stats