Balears 11/04/2016

Binissalem s'uneix a la solidaritat mallorquina amb els refugiats

Consistori, empresaris i particulars col·laboren en una campanya que enviarà cinc joves al camp de refugiats d'Idomeni

J.vinyas
1 min
Caixes amb queviures recol·lectades pels ciutadans de Binissalem.

Una delegació de voluntaris en representació del poble de Binissalem viatjarà aquest cap de setmana a un dels punts calents del drama humanitari dels refugiats: el camp de refugiats d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia. Els cinc joves partiran divendres amb la missió d'entregar més de 8.000 euros recaptats les darreres setmanes a la localitat. A més, enregistraran vídeos de la penosa situació que s'hi viu i els penjaran a la pàgina de Facebook 'Binissalem amb les persones refugiades'.

Aquesta no és la primera acció solidària del poble amb els refugiats. Setmanes enrere, ja es van recaptar uns 1.700 euros amb una obra de teatre i es van omplir cinc furgonetes de productes de primera necessitat, segons explica Maria Lluïsa Pol, que s'encarrega de coordinar les diverses accions. "S'ha d'aprofitar que som un poble unit", explica, orgullosa, a l'ARA Balears.

Davant l'èxit de la primera iniciativa, es va decidir començar una nova campanya solidària i es va decidir portar els doblers directament a Grècia. Pol destaca que particulars, l'Ajuntament i una quinzena d'empresaris han aportat a la causa. "Enviar-hi un contenidor val 4.500 euros. Vam decidir que seria més profitós donar-los els doblers i que s'inverteixin en el que més es necessitin", afegeix.

D'aquesta manera, Binissalem s'uneix a la llista de poblacions mallorquines que s'estan destacant per la sensibilitat vers aquesta tragèdia humana.

stats