Balears 31/05/2014

Bauzá, cara a cara amb el portaveu de l'Assemblea de Docents: "Vull que els nins aprenguin castellà"

Trobada casual del portaveu dels mestres i professors, Guillem Barceló, amb el president del Govern a l'aeroport de Maó

Ara Balears
2 min
El president del Govern, José Ramón Bauzá, parla amb el portaveu de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló

PalmaL'Assemblea de Docents i José Ramón Bauzá s'han trobat de l'única manera que de moment era possible: de casualitat. Els fets han succeït avui matí a l'aeroport de Maó, quan Guillem Barceló, un dels portaveus del moviment docent, ha vist a la terminal com arribava el president del Govern. "He decidit acostar-m'hi, perquè ja que no ens vol rebre, he pensat que era la manera de com a mínim demanar-li personalment que volem dialogar", ha explicat Barceló.

Guillem Barceló s'ha presentat i ha començat a explicar a Bauzá no tant les raons de la seva lluita, sinó sobretot la sorpresa que hi ha entre els docents perquè el president no els vulgui ni tan sols rebre, mentre ho fa amb col·lectius de recent creació, com la Fundació Jaume III, o d'altres amb poca implantació a Balears.

"No hi ha hagut manera. Tota l'estona m'ha contestat el mateix: que la persona del Govern al càrrec de la negociació és Joana Maria Camps, la consellera. Jo li he insistit que tot està bloquejat i que l'educació és un tema molt important per al futur de la nostra comunitat i que, davant l'evidència que no avançam, ell s'hi hauria d'implicar personalment. Però ha dit que no", ha relatat Barceló.

El portaveu de l'Assemblea de Docents ha confessat sentir-se especialment sorprès quan José Ramón Bauzá li ha afirmat que "el que vull és que tots els nins aprenguin castellà. Vull assegurar que s'aprengui aquesta llengua", li ha dit. Barceló ha declarat a l'ARA Balears que "és increïble que consideri que els infants i els joves no aprenen castellà".

Barceló li ha replicat que "a Balears amb el sistema que teníem els nins aprenien bé català i castellà", a la qual cosa Bauzá li ha respost que "a mi un pare una vegada em va dir que havia hagut de desescolaritzar el seu fill perquè no aprenia bé castellà". Barceló assegura haver-se quedat "de pedra" amb l'argumentació del president.

Així, el president José Ramón Bauzá ha declinat per primera vegada en persona una trobada amb els representants de tot el col·lectiu de docents, que des de fa mesos reclamen la implicació directa del màxim responsable de la Comunitat Autònoma davant els problemes que està provocant la implantació d'un TIL que bona part del sector considera injustificable tècnicament i condemnat a empitjorar la ja complicada situació de l'educació, que ha patit retallades.

stats