Balears 04/09/2014

Bauzá braveja de legislatura de “llibertat en l’educació”

M. Pinya / Ara Balears
2 min

PalmaAmb una convocatòria de vaga per al segon dia de classe damunt la taula, el president del Govern, José Ramón Bauzá, tornà a treure pit ahir pel que fa a la seva gestió en matèria educativa. Aquesta ha estat pel president “la legislatura de la llibertat en l’educació”, amb referència a la promesa elecció de llengua vehicular que, tanmateix, només s’aplica en la llengua de primer ensenyament, és a dir, en la primera matrícula de l’infant a Infantil, o bé al primer cicle de Primària en cas que l’alumne no hagi estat matriculat abans a causa d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que guanyà l’STEI.

“Per primera vegada en democràcia, els pares poden elegir lliurement la llengua en la qual volen que els seus fills aprenguin”, defensà Bauzá en la roda de premsa per presentar les jornades parlamentàries del PP.

Pel president de l’Executiu, el polèmic Tractament Integrat de Llengües va en consonància amb aquesta llibertat en l’ensenyament. “Proposàrem un model trilingüe; que a ningú no li ha d’estranyar que estam aplicant un model d’educació trilingüe”, afegí, i va destacar que aquest era el seu compromís electoral. Tanmateix, el trilingüisme, i molt manco sota la fórmula del TIL, no apareixia en el programa electoral dels populars. La proposta sobre el model lingüístic era just la lliure elecció de llengua vehicular entre el català i el castellà.

“És la legislatura de la llibertat, tindran l’oportunitat d’aprendre les nostres dues llengües oficials i en anglès, i ja decidiran el que parlen a casa, al carrer, en el futur, però sabran parlar-ne les tres”, remarcà.

Tot i que a les Illes Balears mai no s’ha aplicat el model d’immersió lingüística, sinó que el que regia era el Decret de mínims, el president del Govern assegurà que “el nostre compromís era no continuar amb la immersió i ho hem complit”, per la qual cosa demanà a l’oposició que “respecti la decisió dels ciutadans”.

El president del Govern respongué així la pregunta sobre si aquesta havia estat la legislatura de les autopistes de l’educació, com va repetir durant tota la campanya electoral de 2011.

stats