Balears 30/08/2017

Tot a punt per a la batalla d'aigua entre Canamunt i Canavall al parc de la Mar

Orgull Llonguet celebra, a partir de divendres, tres dies de festa a Palma que congregaran unes 3.000 persones

Ara Balears
2 min
Presentació de les festes d'Orgull Llonguet

PalmaI tu, ets de Canamunt o Canavall? Orgull Llonguet celebrarà diumenge una de les festes més noves i, alhora, més esperades de Palma: la batalla d'aigua entre aquestes dues colles al parc de la Mar. Serà a partir de les 16 h quan es realitzarà la trobada de colles en direcció cap al punt de trobada i la batalla començarà a partir de les 17 h.

Ara bé, la festa va més enllà i es duran a terme, en total, tres dies de celebracions. S'iniciaran divendres a la plaça de Cort (de 18.30 h a 20.00 h), on es durà a terme la penjada de banderes a la balconada de l'Ajuntament. Després, hi haurà una cercavila pels carrers. Entre les 19 h i les 00 h del mateix dia, al carrer de Costa Llobera, es realitzarà el sopar a la fresca.

Dilluns, al carrer de Sant Pere Nolasc, entre els números 11 i 13 i a partir de les 20 h, se celebrarà l'enterrament d'en Berga, que posarà punt a les festes.

José Juan –conegut pel nom de 'Poti'–, d'Orgull Llonguet, ha instat tota la ciutadania a comprar les camisetes de la festa des d'avui fins a diumenge a la plaça d'Espanya. Amb aquests doblers es pot autogestionar la festa.

La batalla d'aigua

El punt central, la batalla d'aigua, començarà a encalentir-se diumenge horabaixa a cada un dels dos barris del centre de Palma que s'enfrontaran. Des de Canamunt partirà una cercavila des de la plaça de Sant Jeroni i des de Canavall des de la plaça de les Drassanes.

A partir de les 17 h, la batalla d'aigua per a adults es desenvoluparà a la zona del carrer de la Portella, mentre que la batalleta d'aigua per a infants estarà delimitada i es durà a terme a la zona més propera al llac.

Programa de la festa d'estiu llongueta

La festa preveu congregar unes 3.000 persones. Cort instal·larà un escenari per a l'actuació final de la banda de música i es delimitaran zones seques on no es podrà llançar aigua. Des d'Emaya, s'aportaran els camions d'aigua per omplir les piscines de les batalles i es distribuiran 20 contenidors a la zona d'activitats. Tot i això, la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, ha fet una crida a fer un ús responsable de l'aigua. Hi haurà uns 45 minuts d'aigua i a les dues piscines no es reposarà quan s'hagi acabat.

stats