Balears 21/06/2017

Balears fa 'lobby' a Madrid en la setmana clau de la llei contra les prospeccions

Els diputats del PP, els únics de Balears que no assisteixen a unes jornades parlamentàries organitzades per l'Aliança Mar Blava

Jaume Vinyas
2 min
El diputat de Ciutadans, Toni Cantó, en un moment de les jornades parlamentàries organitzades per l'Aliança Mar Blava

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha encapçalat la delegació balear que aquest dimecres s'ha desplaçat al Congrés dels Diputats per participar en unes jornades parlamentàries sobre la proposició de llei sobre la protecció de la mar Mediterrània, que pretén prohibir les prospeccions d'hidrocarburs. La iniciativa va ser aprovada al Parlament per unanimitat i es troba en la setmana decisiva de la seva tramitació. El Govern del PP té fins divendres per vetar-la. Si no, s'haurà de debatre al Congrés.

L'actitud dels populars ha estat ambigua, segons ha assenyalat Vidal a l'ARA Balears. El seu representant ha declinat participar en el debat previst al·legant que s'havia de fer en el ple. Els tres diputats balears del PP, de fet, han estat els únics que no han assistit a les jornades, organitzades per l'Aliança Mar Blava en col·laboració amb l'Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA). La resta hi ha assistit com a públic, mentre que el socialista Pere Joan Pons ha realitzat una “gran intervenció”, en paraules de Vidal.

Aliança Mar Blava: "És absurd que el govern afirmi que la proposta és anticonstitucional"

El conseller s'ha mostrat moderadament optimista respecte de les opcions de la iniciativa de superar el possible vet del govern. En aquest sentit, ha destacat la intervenció “molt clara” del diputat de Ciutadans, Toni Cantó, a favor de la proposta.

La formació taronja és clau perquè la mesa del Congrés pugui aturar un hipotètic vet del govern. Amb tot, Ciutadans ja no va fer res per impedir el vet del govern Rajoy a la tramitació de la tarifa plana per als vols interinsulars, a principi de març. “Si Ciutadans manté el discurs, hi haurà debat al Congrés”, ha assenyalat Vidal. Pel que fa a les intencions del PP, s'ha limitat a dir que el seu representant “no s'ha banyat”. “Amb les bones formes que ha mostrat, no semblava ocultar la intenció d'un vet, però altres diputats amb més experiència no ho han vist tan clar”, ha afegit, tot destacant el compromís ferm d'altres formacions com PSOE, ERC, Units Podem o Coalició Canària.

stats