TURISME
Balears 12/08/2016

Aurora Jhardi afirma que el debat sobre turisme "arriba tard"

Segons la representant de Som Palma, ara s'ha de parlar de minimitzar els danys i de fer un canvi de model econòmic

Montse Terrasa
2 min
El vicepresident, Biel Barceló, durant la presentació de la campanya a favor del turisme sostenible

Palma"Aquest debat arriba tard. Si hagués arribat abans, hauríem parlat d'aturar danys, ara hem de parlar de minimitzar els danys", ha afirmat Aurora Jhardi, membre de Som Palma, en referència a les paraules del conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, qui ha dit aquesta setmana que el debat sobre el nombre sostenible de places turístiques estava damunt la taula. "Volem partir de Mallorca quan tothom ve, això no ens havia passat mai", ha sentenciat Jhardi, que aquesta setmana ha exercit de batlessa accidental.

Jhardi ha donat la seva opinió "com a ciutadana" sobre la iniciativa de la conselleria de Turisme del Govern, dirigida per Biel Barceló (Més): "Crec que fa anys que Palma està col·lapsada, Mallorca sencera està col·lapsada. Enguany ha quedat més clar que hem arribat al límit". I el límit, segons la regidora de Palma, ha arribat tant pels residents com pels mateixos turistes que no volen saturació de gent.

"El problema és l'oferta que es fa, s'ha d'arribar a un equilibri, fomentar el turisme de viatgers", ha analitzat Aurora Jhardi, qui ha puntualitzat que no es tracta de canviar el model turístic, sinó el "model econòmic".

Situació dels treballadors

A més a més, la regidora ha considerat "injust" que mentre augmenten els beneficis per les empreses del sector turístic amb l'augment de visitants els treballadors no vegin millorades les seves condicions laborals. "Qui està mantenint el turisme són els treballadors i especialment les cambreres de pisos i treballadors d'hoteleria".

El turisme que desitjaria Aurora Jhardi per Mallorca és el turista viatger, "que viatja per conèixer ciutats i pobles".

Sobre les accions que ha duit a terme l'Ajuntament de Palma, la regidora de Funció Pública i Govern interior, ha recordat que s'ha habilitat una nova aturada d'autobusos pels turistes de creuer a la plaça d'Espanya de Palma i que fomentar altres barris que no siguin el centre històric és una forma de diversificar.

stats