Balears 26/10/2016

Arranquen les jornades de microfinances i desenvolupament

Fins divendres s'explicarà l'adaptació dels microcrèdits als països europeus

Carmen Buades
2 min
Tot i que s'han inaugurat al CaixaForum, les jornades es celebren al centre Flassaders.

PalmaLes possibilitats que suposen les microfinances i la solidaritat a l'hora d'afavorir la inclusió són moltes. De fet, els grups solidaris i els microcrèdits han ajudat 130 milions de persones d'Amèrica Llatina a sortir d'una situació d'exclusió i accedir a l'autoocupació. A Mallorca, ja són més de 80 les dones que s'han beneficiat dels microcrèdits que ofereix Treball Solidari. Sobre aquesta qüestió giraran, de fet, les jornades sobre microfinances i desenvolupament que s'han inaugurat aquest dimecres al CaixaFòrum de Palma.

Durant la presentació, Toni Sierra, director de Treball Solidari, ha defensat la importància del seu projecte com una eina cap a l'autoocupació de les dones i ha explicat que el que es fa aquí "és aplicar la metodologia que ja hem vist que funciona a altres països del món".

A la inauguració, que ha anat acompanyada d'una conferència sobre l'empoderament de les dones indígenes a Guatemala a través dels microcrèdits, també hi ha assistit Aligi Molina, regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, qui ha defensat la necessitat de posar sobre la taula debats com les relacions nord-sud o "la centralitat de la lluita per la igualtat de gènere" que s'ha entès com una qüestió "perifèrica" quan és un problema "estructural".

Lucía Segura, directora general d'Igualtat de Cort, també hi ha participat i ha recordat que des de l'Ajuntament "s'ha apostat per una línia de subvencions per sensibilitzar la ciutadania", ja que considera essencial que es coneguin "els processos que duen a l'enriquiment d'uns països i a l'empobriment d'altres".

A les jornades, que tindran lloc aquest dijous i divendres al centre Flassaders, s'oferirà la possibilitat de conèixer les metodologies dels microcrèdits grupals per a persones que viuen en situació d'exclusió. Hi intervindran uns 40 ponents de 10 entitats diferents.

Treball Solidari fa feina amb dones en situació de vulnerabilitat des del 2011 i, durant aquests anys, ha donat 312 microcrèdits a més de 80 dones, xifra que suma un import de 410.000 euros.

stats