Publicitat
Publicitat

CAS PALMA ARENA

Un arquitecte assegura que fou Matas qui encarregà directament el projecte

Diversos testimonis declaren durant el tercer dia del judici per les presumptes contractacions irregulars dels arquitectes del Palma Arena

L'arquitecte Luís García Ruiz, que va intervenir en la construcció del Palma Arena, ha declarat aquest dimecres que fou l'expresident del Govern Jaume Matas qui proposà directament al seu germà, Jaime García Ruiz, continuar amb la construcció del velòdrom que l'arquitecte Ralph Schürmann havia iniciat. García Ruiz ha explicat davant el tribunal que va rebre una telefonada des de Presidència i que l'endemà el seu germà va reunir-se en persona amb Matas, el qual li encarregà la continuació de les obres col·laborant amb Schürmann.

Aquest testimoni és un dels propietaris de l' empresa GR1, propietat dels germans Luis i Jaume García Ruiz. El Ministeri Fiscal sospita que aquesta companyia va ser contractada per l'executiu de Matas fent cas omís de la Llei de contractes del sector públic. De fet, acusa l'expresident d'haver encarregat a dit el projecte i ara intenta determinar si els germans García Ruiz foren els escollits per prosseguir amb l'obra per la seva presumpta relació d'amistat amb l'aleshores president. L'arquitecte ha reconegut que Matas era amic de la dona del seu germà, com ja ho va fer el mateix expresident el primer dia del litigi. 

El Govern contractà arquitectes sense experiència en "grans construccions"

García Ruiz, a més, ha explicat que el primer arquitecte a qui l'executiu de Matas encarregà l'obra, Ralph Schürmann, no havia construït mai abans un velòdrom, ni cap altra edificació de "grans dimensions". També ha precisat que l'arquitecte alemany era especialista en la construcció de pistes, però no de poliesportius. De fet, un informe de la Unió Ciclista Internacional (UCI) en el qual l'executiu es basà per contractar Schürmann sols postulava l'arquitecte per a la construcció de la pista, ha aclarit el testimoni.

La feina de Schürmann, a més, ha estat durament criticada per diversos testimonis que han aportat la seva versió dels fets a l'Audiència. La intervenció d'aquest hauria estat, segons els declarants, plena d'errors tècnics, ja que consideren que no estava preparat per realitzar la feina que se li encomanà. Tanmateix, el dia de l'inici del mundial de ciclisme s'acostava i això va ser un motiu més perquè el Govern acabàs encarregant la continuació de la construcció del velòdrom, escenari de l'esdeveniment, als propietaris de GR1, que tampoc no eren experts a aixecar una edificació de les característiques del Palma Arena, segons ha admès García Ruiz.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF