PROSPECCIONS
Balears 21/07/2017

Aliança Mar Blava vol saber l’autor de l’informe que rebutja la protecció

Ara Balears
1 min
Una de les mobilitzacions de l’organització.

PalmaAliança Mar Blava ha demanat al Ministeri d’Energia el nom del responsable de l’informe, que manca de firma, en el qual s’expressa la disconformitat del govern central respecte de la iniciativa de les Balears contra les prospeccions petrolieres. L’organització ecologista va dirigir una carta al ministre Álvaro Nadal per avisar-lo que l’oposició a la Proposició de Llei de protecció del Mediterrani davant les prospeccions “és un acte d’obstaculització d’una mesura de protecció ambiental”, segons expressa en una nota que va enviar ahir.

“Entenem que en l’informe es realitzen afirmacions que no es corresponen amb la veritat”, assenyalen. Per tant, consideren que cal emprendre accions contra els responsables del document que s’entregà el 23 de juny a la Mesa del Congrés. De fet, la plataforma creu que “l’absència d’autoria ja és motiu suficient per qüestionar-ne el contingut”. L’organització, en aquest sentit, va atribuir la manca de signatura al fet que “ningú no va atrevir-se a firmar-lo”. Tanmateix, asseguren que l’escrit tampoc no concreta els motius de la disconformitat del govern, que l’únic que va especificar és que desestimava la iniciativa per “motius pressupostaris”. Aliança exigeix ara que s’esclareixi l’autoria de l’informe per poder emprendre les “accions legals pertinents”.

Queixa majoritària

La Mesa del Parlament aprovà dijous per majoria remetre a la Mesa del Congrés un escrit perquè reconsideràs el seu rebuig a la proposta. Les diverses formacions polítiques de l’hemicicle ho van considerar necessari perquè consideren que “és antidemocràtic per part del Congrés”, amb paraules del diputat de MÉS David Abril.

stats