Balears 16/06/2017

AENA regularà temporalment els accessos a Son Sant Joan amb personal de seguretat

L'aeroport i Cort es reuniran aquesta setmana per tancar un nou conveni que solucioni els col·lapses

Carmen Buades
1 min
Els accessos a Son Sant Joan pateixen grans retencions des de primera hora del dematí.

PalmaAENA s'encarregarà, com a mínim temporalment, de regular els accessos a Son Sant Joan amb un membre del seu personal de seguretat. La seva funció serà gestionar el trànsit quan es produeixin congestions al semàfor instal·lat entre l'aparcament i la terminal de sortides. A més, s'ha reduït el temps en què permet el pas als vianants per garantir un trànsit més fluït.

Durant aquesta setmana, l'Ajuntament de Palma i l'aeroport es reuniran per intentar arribar a un acord: mentre que Cort exigeix que els residents disposin de mitja hora d'aparcament gratuït, AENA s'hi nega i vol que sigui la policia local qui reguli els accessos. Encara està per veure com es resol la situació, però aquest divendres ja s'han reunit ambdues parts amb els cossos de seguretat i el Govern per fer front a la situació de manera coordinada.

Segons el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, a la trobada han quedat "perfectament identificades les necessitats" de cada part afectada i s'ha tractat, a més de la problemàtica de la congestió, la lluita contra l'intrusisme al transport. Pons ha destacat el decret llei que va aprovar-se la setmana passada per fer-hi front i ha assegurat que "les mesures aprovades ja estan donant molt bons resultats" perquè "la feina d'inspecció desincentiva de manera evident" l'intrusisme.

Pel que fa a la gestió del trànsit, el Conseller també ha explicat que es faran "petites obres de millora" per "facilitar la mobilitat" a una de les rotondes d'accés a Son Sant Joan. Pons també ha valorat positivament la decisió d'AENA d'habilitar nous aparcaments per a autocars.

stats