POLÍTICA

Vicenç Tur dimiteix com a secretari general del PSOE de Menorca

Pedro Sánchez i Elena Baquero, que podria seguir el mateix camí, n'han estat els detonants

Darrers dies com a secretari general del PSOE a Menorca per a Vicenç Tur. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, l'encara líder dels socialistes menorquins, molt discutit arran dels últims esdeveniments, presentarà aquest dissabte la dimissió. 

Una vegada la dimissió es faci efectiva, els estatuts del partit són clars i s'hauria de configurar una gestora que sigui capaç de mantenir l'activitat política de la formació fins que se'n celebri el congrés insular. Tot apunta a que el futur de la formació socialista passa per les mans de Susana Mora, actual vicepresidenta del Consell Insular i futura presidenta de la institució. De tota manera, no es descarta una segona via.

La gestió de Vicenç Tur en el partit, i els resultats electorals que ha obtingut el PSOE de Menorca des que hi arribà, no donaven marge per ser optimistes. A més a més, la crisi de partit a Ferraz s'ha traslladat a l'illa. Després del resultat del PSOE en les eleccions de Galícia i del País Basc, Tur va fer unes declaracions convidant Pedro Sánchez a "assumir responsabilitats".

El seu posicionament amb els 'rebels' que van precipitar l' adéu prematur de Sánchez no va caure bé entre la militància. Tant és així que el comitè insular va obligar Tur a donar suport a Pedro Sánchez. Aquest descrèdit, afegit al fet que Elena Baquero no assistís dissabte al comitè federal socialista perquè es trobava de viatge, hauria encès els ànims d'una part important del PSOE de Menorca. De fet, un dels pesos pesants va instar Tur a dimitir en l'últim comitè insular, tal com ell recomanava, públicament, a Sánchez. Baquero, que és diputada al Parlament, també podria seguir el mateix camí que Vicenç Tur.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF