Topada entre Terraferida i el Govern pel decret de la posidònia

Els ecologistes denuncien que l'esborrany és molt permissiu i la Conselleria creu que el col·lectiu s'ha confós de text

El col·lectiu ecologista Terraferida ha denunciat, aquest dimarts, que l'esborrany de decret sobre la protecció de la posidònia és "una de les iniciatives legislatives manco ambicioses d'aquesta legislatura". En un comunicat, el col·lectiu, que assegura haver tingut accés a l'esborrany, diu que el text permet als vaixells amb eslora inferior a 12 metres fondejar sobre la majoria d'alguers de posidònia, entre altres mesures que consideren "absolutament decebedores".

A la nota, Terraferida critica que el juliol del 2015 el conseller Vicenç Vidal ja digués que l'aprovació del decret era "imminent" i que, en canvi, un any i mig després només circuli un esborrany que "és molt semblant al que va redactar l'anterior govern del PP".

Fonts de la Conselleria han assenyalat a l'ARA Balears que, possiblement, l'esborrany és realment el mateix que va redactar el PP o un que es va redactar a principis de legislatura, quan la directora general d'Espais Naturals i Diversitat era Caterina Amengual.

El conseller, Vicenç Vidal, no ha volgut fer cap valoració sobre "opinions sobre un esborrany" i ha recordat que el text encara està en fase de consulta interna. Amb tot, ha assegurat que, quan l'esborrany estigui finalitzat, s'obrirà una fase d'al·legacions i es facilitarà el text a totes les parts interessades. "Qualsevol valoració és precipitada, ara mateix", ha insistit.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF