Salut

Son Espases ofereix musicoteràpia als infants ingressats a l’UCI

És una teràpia complementària no farmacològica que té com a objectiu donar suport psicològic als pacients per fer més confortables l’ingrés i l’estada

A partir d’aquest mes de juliol, l’hospital de Son Espases ofereix musicoteràpia als infants ingressats a la Unitat de Cures Intensives de Pediatria, gràcies a l’associació Na Marga Somriu. Se’n faran quatre hores setmanals, repartides entre dimarts, dimecres i dijous, en les quals el musicoterapeuta Pau Català visitarà els infants ingressats.

Aquesta nova prestació és deguda als bons resultats observats per l’equip mèdic a les unitats d’oncologia pediàtrica i de pacients crònics, on ja s’aplica aquesta teràpia gràcies a ASPANOB i a l’associació Lions de Calvià. Cal dir que l’ampliació d’aquest servei s’inicia aquest mes coincidint amb el projecte d’humanització de la planta UCIP i amb el projecte Aula Oberta, promogut per ASPANOB i que es farà cada dilluns i dijous, a més de les activitats en anglès de dimarts i dijous.

Les sessions de musicoteràpia consisteixen a tocar instruments, compondre, improvisar o cantar, però també en tècniques passives, com escoltar música per fomentar la relaxació del pacient. La musicoteràpia actua contra l’estrès que poden patir els infants en el moment de l’ingrés, un procés que sol provocar tensió i por. Per això s’ha implantat com una teràpia complementària no farmacològica amb l’objectiu de donar suport psicològic als pacients per fer més confortables l’ingrés i l’estada.

Aquest no és el primer projecte que realitza Na Marga Somriu a l’àrea de Pediatria de Son Espases per fer-la més càlida, acollidora i alegre. En els darrers anys ha decorat l’ Hospital de Dia Pediàtric i les dues terrasses de les unitats d’hospitalització, ha condicionat dues sales on s’imparteixen tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants i destinades també al descans dels pares i dels familiars i ha apadrinat durant sis mesos la pallassa Zeladora Caracola, de Somriure Mèdic.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF