Seijas suggereix que van en contra seva perquè va ordenar investigar Jarabo

La diputada qüestiona que la productora on feia feina el secretari general hagi "disparat" la facturació amb IB3 des de l'entrada de Podem al Parlament

La guerra interna de Podem suma un nou capítol i esquitxa el secretari general, Alberto Jarabo. La diputada Montse Seijas, suspesa temporalment de militància dilluns, ha suggerit que  l'obertura de l'expedient disciplinari que la podria expulsar del partit està motivada per una investigació interna prèvia que havia promogut ella mateixa contra el líder autonòmic del partit. Les sospites sobre Jarabo estarien relacionades amb els contractes que la seva antiga productora, Quindrop, ha tancat amb IB3 des de l'entrada de Podem al Parlament.

L'informe, al qual ha tingut accés l' ARA Balears, estima que "d'ençà que Jarabo va passar a formar part del Govern, la facturació de Quindrop s'ha disparat". A partir de la informació pública penjada al web d'IB3, s'estima que la productora va facturar 123.000 euros el 2015 i uns 120.000 més des que ha començat l'any. Tot i que les xifres no són espectaculars en el món audiovisual, l'autor de l'informe va considerar "estrany per una productora que en la legislatura anterior no va facturar per IB3 passi a facturar" aquestes quantitats després de l'entrada de Podem al Parlament.

Jarabo ja va explicar dimarts al Parlament, que va decidir vendre les accions de la productora quan va entrar en política per evitar suspicàcies d'aquest tipus. Amb tot, Seijas, en conèixer que els partits de l'oposició estaven recopilant informació respecte d'aquest tema, va encarregar una informació interna i, posteriorment, va traslladar la informació a alguns membres del partit.

Decebuda amb Podem

Segons ha explicat Seijas, la informació va ser enviada "a tots els membres del grup parlamentari menys a Jarabo i els seus corifeus". Posteriorment, ha afegit, fou remesa al secretari d'Organització, Alejandro López, "després de comprovar que no s'hi feia res". López va rebre la informació el passat dia 9 de setembre. Amb tot, ha subratllat, el seu objectiu no era atacar Jarabo, sinó "advertir el partit perquè s'elaboràs un argumentari" perquè, en cas que s'acabàs publicant, "ens abrasarien". "Jo ja sabia  el mal que ens havien fet els mitjans amb Bachiller amb coses que no eren certes", ha afegit. "En tot cas, entenc que això és tot el que vaig poder fer incorrectament", ha conclòs.

Seijas ha assegurat que encara no ha rebut cap notificació sobre l'obertura del seu expedient sancionador i ha assegurat que no és la primera vegada que l'aparten i la tornen a readmetre. En aquest sentit, ha admès que no s'ha guardat mai d'expressar el seu punt de vista i que, a vegades, és una mica "brusca". Amb tot, ha tornat a criticar l'actuació del seu partit i la seva decepció amb la política. "Aquí no es tracta de governar i no robar, sinó que cal ajudar la gent que ho està passant malament. La diferència entre nosaltres i el PP és molt lleu", ha sentenciat. Amb tot, no ha volgut qualificar de "venjança" les actuacions contra la seva persona. "Això ho heu de dir vosaltres", ha dit.

La polèmica de la votació amb el PP

Seijas ha volgut llevar ferro al fet que en el ple de dimarts votàs parcialment a favor d'una moció presentada pel PP, en contra del que havia decidit el grup parlamentari. En aquest sentit, ha utilitzat els mateixos arguments que havia emprat abans la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, també suspesa cautelarment, que ho ha atribuït a un error de comunicació.

La portaveu parlamentària, Laura Camargo, no obstant això, ha posat en dubte la versió oferida per les dues diputades. "Costa de creure perquè els diputats marquen el sentit de la votació amb els dits de la mà tant si és si com si és no o abstenció", ha dit, encara que ha afegit que "no vull dir que ho fessin a posta". La dirigent va insistir que ara el que toca és "ser prudents i no entrar en una guerra interna". "Llençar benzina al foc no és responsable. La gent ens demana pel carrer que siguem nets", va concloure.

Camargo va assegurar que desconeixia si Huertas havia pressionat personalment altres consellers, tal com publica aquest dimecres Diario de Mallorca. "En tot cas, això seria indici suficient com per investigar-ho", ha afegit. Pel que fa a l'informe sobre Jarabo i IB3, Camargo ha preferit no fer-ne valoracions i ha assenyalat que un digital madrileny al qual no ha donat credibilitat periodística ja va publicar informacions similars fa uns mesos i no va transcendir. "Sincerament, crec que no hi ha cap cas aquí", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF