Publicitat
Publicitat

Seijas acusa Podem d'amagar missatges que evidencien una rebel·lió interna contra Jarabo

Diversos membres del Consell Ciutadà Autonòmic van mostrar malestar per la manera com el secretari general negocià el suport als pressupostos

La diputada de Podem, Montse Seijas, ha presentat aquest dimecres l'escrit d'al·legacions contra  l'expedient sancionador que el Consell de Coordinació Estatal (CCE) li va obrir dia 7 de novembre per haver infringit suposadament el codi ètic de la formació. En el document, al qual ha tingut accés l' ARA Balears, Seijas acusa el CCE d'articular l'expedient a partir d'un document (anomenat "relat fàctic que sustenta l'expedient sancionador") que, segons afirma, conté suposicions, alguna falsedat i informació esbiaixada.

La diputada acusa Podem d'obviar que en la conversa de Telegram en què Huertas i Seijas haurien expressat la seva predisposició a votar en contra dels pressupostos si no se solucionava la situació contractual del secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller, hi van participar altres companys del Consell Ciutadà Autonòmic i que, en tot cas, es tracta d'opinions expressades abans que el CCA acordàs la posició política sobre el projecte de pressupostos de 2017.

En aquest sentit, Seijas al·lega que  dia 22 de novembre va votar conjuntament amb Podem en el debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos que van poder, així, continuar amb el tràmit parlamentari. La diputada defensa que "és patent que cap decisió que jo hagi pres permet afirmar que he trencat el compromís del Codi Ètic".

Contra Jarabo

Seijas passa a l'atac i assegura que "el relat ignora que el secretari general,  Alberto Jarabo, (el passat dia 27) sense habilitació prèvia del CCA, es va comprometre amb el Govern a anunciar, el divendres 28, coincidint amb la reunió del Consell de Govern, l'acord amb Podem per a la tramitació del projecte de llei de pressupostos, document que finalment es va signar dia 31".

En aquest sentit, la diputada considera que "les posicions controvertides sobre el vot als pressupostos" s'emmarquen en un debat previ a l'acord que hauria d'haver pres el CCA i que, en tot cas, encara no s'ha produït, segons assegura. Seijas recorda que el CCA és l'òrgan estatutari que ha de fixar el posicionament del partit sobre "afers rellevants", una categoria en què "sens cap tipus de dubte" inclou el projecte de pressupostos per a l'any vinent.

Seijas inclou una sèrie de missatges de Telegram que donarien suport a l'argument que els expedientats no van ser els únics que van expressar disconformitat amb Jarabo per com s'estaven negociant els pressupostos. Seijas defensa que aquests companys i el mateix Jarabo haurien de ser expedientats si se segueix el mateix criteri que amb ella. Els reproduïm a continuació, tal com apareixen a l'escrit d'al·legacions:

A mode de conclusió, Seijas acusa el Consell de Coordinació Estatal (CCE) de Podem d'incórrer en "desviació de poder", de "vulnerar els drets fonamentals de llibertat d'expressió i opinió, d'associació i participació política"; i d'infringir els principis de legalitat, seguretat jurídica, contradicció i tutela judicial efectiva". Seijas reclama que se li restitueixin tots els drets com a militant de Podem "sense perjudici de les accions legals que em corresponguin per instar al rescabalament dels danys morals".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF