Publicitat
Publicitat

San Gil i quatre detinguts més pel frau de l'ORA, en llibertat amb càrrecs

L'exregidor Gabriel Vallejo continua detingut, juntament amb set persones més

L'exregidora Irene San Gil ha quedat en llibertat amb càrrecs, juntament amb quatre persones més, després d'haver estat detinguda ahir dins l' operació Sancus, que investiga un possible frau en el contracte de l'ORA de Palma concedit el 2013.

El responsable de l'àrea de Mobilitat de Cort durant la legislatura passada, Gabriel Vallejo, continua detingut, de la mateixa manera que d'altres funcionaris i el personal de l'empresa que foren arrestats. Durant aquest dimarts han declarat davant el jutge dues funcionàries que han quedat en llibertat sense càrrecs i una tercera ha hagut d'endarrerir la seva declaració per un canvi de misser.

Al llarg d'aquest matí la Policia Nacional ha continuat amb les investigacions i, de fet, membres del cos han tornat a les dependències municipals de Santa Eulàlia per obtenir més documentació. La investigació s'inclou dins del cas de la trama corrupta de la Policia Local, ja que s'hi han acabat veient implicats diversos departaments municipals. En qualsevol cas, s'espera que l'operació Sancus tingui una peça separada.

L'operació, que està sota secret de sumari, investiga si els plecs del concurs que va guanyar la UTE formada per Dornier, API Movilidad i Roig Obres Serveis i Medi Ambient es van fer a mida per beneficiar Dornier, que ja havia estat l'empresa adjudicatària de l'ORA fins al moment. Algunes fonts apunten cap al cobrament de comissions per facilitar el contracte, d'altres afirmen que es van "col·locar" a Dornier persones afins als detinguts.

La UTE va obtenir el contracte del servei d'aparcament presentant l'oferta econòmica més cara (de 25,4 milions d'euros), però amb la millor puntuació pel que fa als judicis de valor que marca la mesa de contractació, fet que podria explicar les detencions de totes les persones que poguessin tenir vinculació amb la mesa.

Des de l'adjudicació del contracte, les crítiques sindicals a la UTE per incompliment dels plecs han estat nombroses. De fet, CCOO ha denunciat força vegades la situació laboral dels treballadors del servei de l'ORA. Pel que fa a les tres empreses que la formen, API Movilidad s'encarrega de les gestions financeres; Roig Obres Serveis i Medi Ambient, dels recursos humans; i Dornier (adjudicatària en solitari fins al 2013), de la part operativa del servei.