Publicitat
Publicitat

OPERACIÓ SANCUS

Gijón i Rodríguez haurien cobrat un milió i mig d'euros en comissions

Un testimoni de la Fiscalia assegura que l'adjudicació del concurs de l'ORA es va fer a canvi d'un habitatge i de doblers per als dos exdirigents del PP de Palma

Un testimoni de la Fiscalia en l'anomenada operació Sancus ha assegurat, en declaracions a IB3, que es va manipular el concurs per a l'adjudicació del servei de l' ORA de Palma, concedit el 2013. Segons ha dit, es va atorgar a l'oferta més cara, la formada per la Unió Temporal d'Empreses Roig Obres, Serveis i Medi Ambient, Dornier i Api Movilidad, a canvi d'un habitatge per a l'exregidor de Seguretat Ciutadana i exsecretari general del PP de Palma Álvaro Gijón, i d'un milió i mig d'euros que es varen repartir Gijón i l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez.

Les comissions haurien estat pagades, segons aquesta persona, per Antoni Roig, propietari i director general de Roig Obres, Serveis i Medi Ambient.

Aquest testimoni, que ha sortit amb la veu i la imatge distorsionada, és un exmembre del Partit Popular que assegura que coneix els fets de primera mà. Segons ell, l'adjudicació de l'ORA no hauria estat l'únic concurs manipulat, sinó que Gijón i Rodríguez també haurien cobrat comissions en d'altres, com ara el de manteniment de jardins.

En el marc de l'operació Sancus, ordenada pel titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, han estat detingudes un total de 12 persones, entre les quals el regidor de Mobilitat de Cort durant el mandat de Mateo Isern, Gabriel Vallejo, i l'exregidora de Funció Pública Irene San Gil.

San Gil va ser posada en llibertat dilluns, el mateix dia que es varen registrar les detencions, i Vallejo aquest dimecres migdia. Tots dos continuen sent investigats. D'altra banda, està previst que aquest dijous, quan acaba el termini màxim legal de detenció, siguin posats a disposició judicial l'empresari Antoni Roig i els dos alts funcionaris de Cort Miquel F. i Juan Carlos S.

La investigació del cas queda oberta.