Policies interins protesten contra les mesures del Govern per posar fi a la seva situació

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, defensa que la proposta que defensen és "il·legal"

Un centenar de policies interins s’han manifestat aquest dimarts a les portes del Parlament per protestar contra la modificació de la Llei de coordinació de les policies locals que s’ha de debatre, i sotmetre a votació, avui mateix.

“Per a nosaltres suposa un cop molt dur, ja que s’establia una ocasió per regularitzar la situació dels policies interins, molts dels quals fa 10 o 15 anys que exerceixen. De cop, en canvi, tota la feina feta fins ara no haurà servit de res”, ha assenyalat Toni Ramírez, portaveu de la Plataforma per a l’Estabilitat de la Policia Local a Balears.

Els interins asseguren que la reforma propiciada pel Govern els obliga a començar de zero i a competir en igualtat de condicions amb joves de 18 anys. Aquest extrem ha estat refusat per la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, qui ha assegurat al Parlament que les proves físiques s’adeqüen a l’edat dels participants. És a dir, no es demana el mateix a una persona de 20 anys que a una de 45.

Cladera ha indicat que els interins protesten contra el decret llei, aprovat el mes de gener, que pretenia posar fi a la situació d’interinitat de prop de 600 policies locals a Balears. La fórmula és un concurs-oposició que, segons ha dit, els obliga a estudiar només una vintena de temes. La fórmula que, segons ha dit, reclamen aquests interins, un concurs, “és il·legal”, ha afirmat. “No es poden consolidar places per concurs i, per això, els sindicats majoritaris no han donat suport a aquesta protesta”, hi ha afegit.

Per la seva banda, Ramírez ha assenyalat que estan pendents de conèixer una sentencia del Tribunal Suprem que podria confirmar la il·legalitat de la figura interina per exercir funcions d’autoritat. En aquest sentit, ha advertit que la majoria dels interins de Balears “són els qui estan exercint al carrer”.

Cladera ha insistit que la llei està “molt consensuada” tant amb les principals sindicats com amb la resta de formacions polítiques.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF