POLÍTICA

PSIB, MÉS i Podem blindaran els Acords pel Canvi el mes de gener

El portaveu de la formació morada, Alberto Jarabo, vol ampliar-los davant "la incertesa" que tenen que el nou govern de Rajoy pugui millorar el finançament

El secretari general del partit dels cercles, Alberto Jarabo, ha explicat aquest dilluns que el gener es reuniran els representants dels partits signants dels Acords pel Canvi (PSIB, MÉS i Podem), amb l'objectiu de "blindar-los davant la incertesa que tenim que l'Estat pugui millorar el finançament de les Balears". Jarabo, que no ha dubtat a qualificar Mariano Rajoy com "el pitjor president per a les Balears", ha assegurat que "l' Íbex-35 ha estat la principal formació a favor d'aquesta estranya gran coalició" que, segons ell, integren PP, Ciutadans i PSOE.

El líder del partit dels cercles ha expressat la confiança en el fet que "es faci un front comú a les Balears per millorar el finançament" i s'ha demanat quin serà el posicionament del grup parlamentari socialista: "Ja veurem fins a quin punt el PSOE es doblegarà davant les exigències del PP". A més, ha assegurat que "Podem és l'únic partit progressista balear amb veu al Congrés".

Segons ha explicat Jarabo, els cercles establiran les seves prioritats polítiques en les esmenes que aquesta formació presentarà als pressupostos de la Comunitat Autònoma, que s'han d'aprovar abans que acabi l'any. El portaveu de Podem afirma que han detectat que certes qüestions incloses en els Acords pel Canvi, com ara la Llei d'habitatge, no s'estan "tramitant amb la celeritat que tocaria".

Una acusació que rebutja el portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, que assegura que "Podem no ha dit res d'això a la comissió de seguiment del pacte". Abril també defensa blindar els acords que mantenen aquestes tres formacions, tant per l'actitud hostil que pugui mantenir el govern del PP cap a l'Executiu de Francina Armengol com "per evitar que es continuïn qüestionant diàriament", en una clara al·lusió als dirigents del partit lila.

Pel que fa al PSIB, el seu portaveu parlamentari, Andreu Alcover, ha afirmat que "ens hem posat d'acord amb Podem en temes importants". En aquest sentit, ha assegurat que "la salut del Pacte" sempre ha estat "bona". També ha destacat que el PSIB està obert a ampliar els Acords pel Canvi. "Són un full de ruta i no una foto fixa", ha dit.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF