El PP votarà a favor dels pressupostos del 2018 si Armengol abaixa els impostos

Company ofereix al Govern un pacte i es presenta com a "aliat"

El PP votarà a favor dels pressupostos del 2018 si el Govern redueix els impostos "a les classes mitjanes i baixes". El president popular, Biel Company, ha oferit aquest dimecres a la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, un "pacte" en què el PP seria l'"aliat" del Govern davant el "xantatge" al qual la sotmeten els seus socis.

"Agafi el guant", ha dit Company a la presidenta durant la seva rèplica en el discurs del debat de política general que va fer ahir Armengol, després de recomanar-li que redueixi l'import de l'impost de turisme sostenible un 95% durant la temporada baixa, que abaixi al 4% l'impost de transmissions patrimonials i que redueixi també l'impost de donacions i successions si vol "que la riquesa arribi a tota la ciutadania".

El president del PP, que s'estrenava aquest dimarts al Parlament després d'haver estat elegit president la passada primavera, s'ha presentat davant Armengol com un "aliat" i li ha assegurat que tindrà el PP del seu costat per aprovar mesures conjuntament.

"Només s'han apujat els impostos a un 3% de la societat", ha assegurat la presidenta, qui ha indicat també que són necessaris uns "pressupostos forts" i que, mentre que al govern central governi el PP i perjudiqui a través del model de finançament les Balears, els ciutadans de les Illes "hauran de continuar fent aquests esforços".

El REB i el sistema de finançament també han tingut el seu moment en el primer cara a cara entre Armengol i Company, en què el popular ha apuntat que ha vingut "a debatre, no a combatre", i en què ha exigit que no s'entenguin els uns als altres com a "enemics polítics", sinó com a "adversaris".

La corrupció

No obstant això, els retrets entre un i l'altra han estat constants. Company ha acusat Armengol de defensar el vicepresident, Biel Barceló, davant la investigació dels contractes de MÉS al seu excap de campanya i el diputat socialista Andreu Alcover per la investigació del cas Sa Nostra, perquè quan les persones investigades són del PP "ja els tracten com a culpables". Armengol ha aprofitat l'ocasió per recordar la investigació de la trama Gürtel o els 153.000 euros que es van utilitzar per finançar la campanya del PP a les eleccions del 2007.

"No hi ha res a comparar", ha dit Armengol. La presidenta ha afirmat que el seu Govern ha mostrat fins ara una "resposta immediata" als presumptes casos de corrupció, "assumint responsabilitats polítiques" i "mostrant-ho tot".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF