El PP carrega contra Bauzá i l'acusa de "manca de lleialtat"

La portaveu del Grup Parlamentari, Marga Prohens, "molt dolguda" per les crítiques que els va llençar ahir l'expresident

La portaveu del G rup Parlamentari Popular ha reaccionat amb contundència contra les crítiques que els va llençar, dilluns, José Ramón Bauzá. L'expresident va lamentar, en una entrevista, que el PP balear "es posi de perfil" i "no lluiti la batalla diària pels principis i les conviccions".

La portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha assegurat sentir-se "personalment, molt dolguda" per unes crítiques inesperades que denoten una "manca de lleialtat que no correspon a un expresident".

Prohens ha retret a Bauzá que el Grup Parlamentari que ara critica va ser triat per ell mateix i li ha recordat que "té altres canals per manifestar la seva opinió personal".

En aquest sentit, Prohens ha destacat que al PP "mai hi havia hagut tant debat intern" i ha afegit que la democràcia interna és "respectar el que diu la majoria del partit".

Prohens no ha volgut entrar a valorar "per respecte" si el PP balear està millor sense Bauzá. "Són moments polítics diferents", ha afegit. Finalment, ha recordat a Bauzá que va ser el Grup Parlamentari Popular qui li va possibilitar obtenir un escó com a senador.

Per part seva, el president del PP, Miquel Vidal, s'ha mostrat més moderat respecte a les polèmiques declaracions, si bé les ha titllades d'"innecessàries". Vidal ha afirmat que "en principi" no es plantegen cap acció disciplinària contra Bauzá , a qui ha considerat "un militant més".

Vidal ha assegurat que no ha parlat amb l'expresident i ha insistit que "respecta totes les sensibilitats" dins del partit, però ha recordat al senador que el resultat de les darreres eleccions autonòmiques els demana "virar el rumb" perquè el seu objectiu, ha dit, és recuperar les majories absolutes que han tingut en el passat. Vidal ha afegit que "en aquests moments, és important el saber estar".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF