Balears 05/08/2013

Ordinas entra a la presó per la condemna del cas Scala

L'exgerent del CDEIB que amagava 250.000 euros en capses de Cola-Cao al jardí ha de complir tres anys i vuit mesos entre reixes

Efe
1 min
Antònia Ordinas, al judici del cas Scala / T. AYUGA

PalmaL'exgerent del Consorci pel Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) Antònia Ordinas, coneguda per haver tornat més de 250.000 euros de la trama de saqueig de doblers públics anomenada cas Scala, que amagava enterrats en llaunes de Cola-Cao al seu jardí, ha ingressat aquest dilluns a la presó de Palma.

Ordinas ha arribat al centre penitenciari devers les 11.15 per complir la condemna de tres anys i vuit mesos a la qual la va condemnar l'Audiència de Palma el 29 de juliol en el judici sobre la trama que va espoliar més d'11,5 milions d'euros públics durant la legislatura 2003-2007 a través del CDEIB.

L'exgerent ha arribat al centre penitenciari acompanyada de la seva parella, la cantant d'òpera Isabel Rosselló, també condemnada per aquesta causa, però just a 18 mesos, una pena que, com que és menor de dos anys i no té condemnes anteriors, no haurà de complir.

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach va dir durant el judici del cas Scala que la confessió d'Ordinas era "un relat detallat de la impunitat, del saqueig sistemàtic de l'erari públic i de com s'utilitza l'Administració per a interessos bastards". Per aquesta mateixa causa, l'exconseller de Comerç Josep Juan Cardona (PP) va entrar dia 30 a la presó d'Eivissa, on ha de complir una condemna de 16 anys de presó, la més important per corrupció de tot l'Estat. L'exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene va entrar al centre penitenciari divendres per complir cinc anys i cinc mesos de presó.

stats