Munar reconeix de nou haver prevaricat en el cas Studio Media

L'exlíder d'Unió Mallorquina admet una condemna de 7 anys d'inhabilitació i posa punt final al seu llarg periple judicial

L'exlíder d'Unió Mallorquina i expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha reconegut aquest dilluns de nou un delicte de prevaricació que no implica penes de presó per haver consentit que el Consell Insular adjudicàs de manera irregular i beneficiàs  amb fons públics Studio Media, una societat pròxima a membres destacats d’Unió Mallorquina. Munar s'ha conformat amb una pena de 7 anys d'inhabilitació amb la intenció d'arribar a un últim pacte amb la Fiscalia, tancar els seus casos de corrupció sense més penes de presó i  posar un punt final al seu llarg periple judicial que arrencà fa més de nou anys.

Anticorrupció havia reclamat inicialment 7 anys de presó, 20 anys d’inhabilitació i 5 milions d’euros de multa pels delictes de prevaricació, frau, tràfic d’influències i falsedat en documents públics per a Munar. La fiscalia ha aplicat l'atenuant de dilacions indegudes.

L'Audiència de Palma ha acollit aquest dilluns al migdia una vista oral a la qual hi ha assistit la mateixa Munar;  l’exvicepresident de la institució insular, Miquel Nadal -que ha declarat per videoconferència des de la presó-; l’exconseller d’Hisenda del Consell, Miquel Àngel Flaquer; l’exconseller de Territori, Bartomeu Vicenç; l'exsecretari tècnic de Vicepresidència, Antoni Moragues; l'excoordinador de serveis de la institució, Miquel Àngel Grimalt, i els empresaris Alfredo Conde i Elisabet Diéguez.

7 anys d'inhabilitació també per a Nadal i Flaquer

L'acord s'ha fet extensible a tots els processats. D'aquesta manera, Nadal i Flaquer també han estat condemnats a 7 anys d'inhabilitació, com a cooperadors d'un delicte continuat de prevaricació administrativa. Conde i Vicenç han estat condemnats a 4 anys d'inhabilitació, pena que s'ha vist rebaixada per la seva col·laboració amb la Justícia. La Fiscalia ha retirat els càrrecs contra contra Grimalt, Moragues i Diéguez. La presidenta del tribunal, Samantha Romero, ha dictat una sentència absolutòria per tots tres. 

Conclou, d'aquesta manera, el cas Maquillatge, que ha implicat diversos càrrecs d'Unió Mallorquina per la concessió d'ajudes i subvencions del Consell de Mallorca a societats del sector audiovisual com ara Studio Media. Conclouen, també, totes les causes obertes de Munar. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF