MÉS per Menorca presenta 41 esmenes al projecte de llei de pressupost de la CAIB

La intenció dels sobiranistes és millorar els compromisos adquirits pel Govern i assegurar les partides que es destinaran a projectes que reclama la societat menorquina

La formació menorquinista ha presentat esmenes en diferents àmbits amb la intenció de millorar el projecte de pressupost del Govern balear per al 2018. Des d'aquesta perspectiva, MÉS per Menorca posa damunt la taula 16 esmenes que afecten l'articulat de la llei, mentre que 25 es presenten per a seccions. Una de les més destacades fa referència a l'articulat. En concret, s'ha presentat una esmena perquè la desgravació fiscal per a famílies amb estudiants fora de l'illa també sigui aplicable en ensenyaments artístics superiors, FP de grau superior, arts plàstiques i disseny de grau superior, així com ensenyaments esportius i estudis universitaris. En el cas de les illes menors, quan els estudis que es volen cursar també s'ofereixen a l'illa de residència. En aquest sentit, proposen rebaixar el cost de Marivent i destinar l'immoble a residència per a estudiants o malalts. 

D'altra banda, els sobiranistes emfatitzen l'esmena per assegurar la contractació ràpida per a substitucions de personal d'educació i les relatives per a la millora de les condicions dels professors interins i dels centres concertats. Les festes de Sant Joan tenen el seu pes en una proposta en la qual MÉS per Menorca reclama compensar els costos d'insularitat, en desplaçament i allotjament dels policies locals i voluntaris de protecció civil que s'hi desplacen des de Mallorca per garantir el dispositiu de seguretat. En el capítol sanitari, MÉS esmena per actualitzar les dietes de malalts i acompanyants no residents a Mallorca que són derivats a l'hospital de Son Espases. En medi ambient, els menorquins recorden al Govern el compromís adquirit sobre el trasllat dels fangs contaminants de la depuradora de Ferreries i demanen a l'Executiu que l'actuació es dugui a terme a partir de les partides plurianuals d'Abaqua per a l'any 2017.

I pel que fa a les xifres econòmiques, s'esmena per valor de 300.000 euros la dotació de la transferència al Consell pel pla de treball del projecte Menorca Talaiòtica, 400.000 euros per al Teatre del Born de Ciutadella, 256.000 euros per als ajuts a la innovació de la indústria, 800.000 euros per a la rehabilitació del Quarter de Santiago per a l'escola d'adults, 500.000 euros per a la Sala Augusta per establir la nova seu del Conservatori de Música de Menorca i 75.000 euros per licitar el projecte arquitectònic de la residència per a persones dependents a Maó. 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF