Publicitat
Publicitat

María Dolores Acón serà la nova gerent de l'hospital de Son Espases

És metgessa i fins ara havia desenvolupat el càrrec de gerent a l'hospital de Laredo

María Dolores Acón serà la nova gerent de l'hospital Son Espases a partir de l'1 de setembre, ha informat l'IB-Salut en un comunicat.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, nomenarà com a nova gerent de Son Espases Acón, que té una dilatada trajectòria professional en l'àmbit de la gestió sanitària, amb responsabilitats en l'àmbit de la qualitat. Ha estat gerent de l'hospital de Laredo (Cantàbria) de 2011 ençà i directora mèdica de l'hospital Del Oriente d'Astúries (2010-2011).

També ha exercit el càrrec de subdirectora de Gestió i de Serveis Generals (2006-2010) de l'hospital Sierrallana (Torrelavega) i de l'hospital Tres Mares (Reinosa), tots dos a Cantàbria.

En aquest darrer centre, ha estat la responsable de desenvolupar el pla funcional per obrir-lo i posar-lo en marxa.

Als hospitals Sierrallana i Tres Mares es va implicar en el desenvolupament dels sistemes de gestió de qualitat i també va exercir la funció de coordinadora de qualitat al Centre Hospitalari Pare Menni, de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor (Cantàbria), de 2004 a 2006.

A més, ha estat coordinadora de qualitat i adjunta a la Direcció a l'Institut cantàbric d'Oftalmologia (1993-2004), directora de projectes solidaris d'oftalmologia de cooperació internacional a Togo amb la Fundació J. Fernández del Cotero (2000-2004) i va treballar sis anys com a metgessa de família en el Centre de Salut de Santoña (Cantàbria).

La trajectòria d'Acón també destaca en l'àmbit de la formació; es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Saragossa el 1982 i té un màster en direcció i gestió de serveis sanitaris i socials per la Universitat de Cantàbria, i un altre en gestió i planificació sanitària per a directius de la salut per la Universitat Europea.

A més, té un diploma d'especialització en gestió clínica de l'Escola Nacional de Salut de l'Institut Carlos III.

Ha col·laborat com a docent en sistemes de gestió de qualitat en el màster de direcció i gestió de serveis sanitaris i socials i en diversos cursos impartits per la Universitat Internacional Menéndez i Pelayo.

A més, ha rebut diversos premis i reconeixements, com el primer premi de qualitat assistencial atorgat per la Societat Cantàbrica de Qualitat Assistencial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF