MÉS demana que es prorrogui la instrucció del cas Son Espases

La causa investiga la presumpta manipulació en l'adjudicació de l'hospital per més de 780 milions d'euros

MÉS per Mallorca ha sol·licitat al jutge que investiga el cas Son Espases que en prolongui la instrucció i, per tant, fixi una nova data per a la finalització. Cal recordar que aquesta causa, instruïda pel jutge José Castro, té sota la lupa la presumpta manipulació en l'adjudicació de l' hospital Son Espases per més de 780 milions d'euros. 

La formació política, personada com a acusació popular en aquesta causa, ha demanat al jutge Castro que fixi un nou termini per a la finalització de la instrucció d'aquesta causa, que el magistrat ja va prorrogar el juny del 2016 durant un any en declarar-la causa d'especial complexitat, abans que concloguessin els sis mesos que fixa la llei per instruir. 

Per la seva banda, l'advocat defensor de l'expresident d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, investigat en aquest cas, ha presentat un recurs contra una providència en què el jutge informà la Fiscalia i les altres parts que la pròrroga de la instrucció acaba el pròxim 6 de juny, per si estiguessin interessades a sol·licitar-ne una altra. L'advocat de Villar Mir considera que aquest tràmit processal no està previst en la llei. 

Cal recordar que el 22 d'abril d'enguany, el portaveu dels ecosobiranistes, David Abril, ja va expressar el seu rebuig davant la intenció de la Fiscalia de demanar l'arxivament del cas per a Villar Mir ja que, segons va afirmar a l'ARA Balears, seria "prudent" esperar a l'aixecament del secret de sumari de la investigació emmarcada en l' operació Lezo, que investiga el presumpte finançament irregular del PP de Madrid i que va dur la Guàrdia Civil a escorcollar les seus d'OHL ara fa un mes. 

És “convenient” deixar el cas obert per si les investigacions i la documentació intervinguda “demostren pagaments que podrien tenir alguna vinculació amb el cas de Son Espases”, assenyalava Abril, ja que des del partit varen considerar que “podria haver-hi una connexió”. D'altra banda, MÉS per Mallorca també s'ha oposat a la petició d'arxivament tant per a Villar Mir i com per al responsable d'hospitals d'OHL, José Magán.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF