EDUCACIÓ

MÉS per Menorca proposa ajornar la facultat de medicina fins al 2017

L'objectiu de posposar els nous estudis és el de "no danyar" els pressupostos

MÉS per Menorca ha proposat aquest diumenge que la nova facultat de medicina es posi en marxa no enguany, tal com pretén el Govern balear, sinó el 2017, amb l'objectiu de " no danyar" els pressupostos autonòmics de l'exercici actual, ha informat aquest partit en un comunicat que recull Efe.

MÉS per Menorca " aposta" per aquests nous estudis, una "iniciativa molt positiva a la qual les Illes Balears no poden renunciar", ha afirmat aquest partit en un comunicat. No obstant això, l'"ideal" seria retardar el projecte un any per raons econòmiques, tal com ja va manifestar fa uns mesos aquesta formació política.

"En qualsevol cas, la determinació final de la seva posada en funcionament depèn d'aspectes sobre els quals MÉS per Menorca no té la darrera paraula", ha aclarit. MÉS per Menorca treballarà perquè aquest projecte s'elabori tenint en compte " la realitat plurinsular de la nostra comunitat i que tot el que pugui representar aquest nou avanç de la medicina tingui efectes reals cap a tots els ciutadans", també els de les illes menors.

En aquest context, aquest partit proposa que els alumnes realitzin els "rotatoris" també a Menorca i que els professionals dels hospitals de Can Misses i Mateu Orfila siguin professors associats de la nova facultat de medicina.

Els degans de les facultats de medicina reclamen que no s'obri la de Balears

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF