SERVEIS SOCIALS

La Llar d'Ancians disposarà de 60 places per a majors dependents de Mallorca

El Consell de Mallorca ha presentat el projecte de reforma d'un edifici que tindrà un cost de quasi 1,5 milions d'euros

Un dels edificis que formen part de la Llar d'Ancians de Mallorca, al carrer del General Riera, serà totalment reformat per crear-hi 60 places noves per a majors dependents. El projecte té un cost de quasi 1,5 milions d'euros i les obres es perllongaran durant 18 mesos, de manera que, a mitjan 2018, podria estar en funcionament.

L'edifici C es va construir el 1978 i està buit des de fa anys, ja que no compleix cap tipus de normativa. Amb la reforma, es crearan habitacions accessibles amb bany i un menjador en cadascuna de les quatre plantes, amb la intenció que els residents tinguin "la sensació de llar".

La presentació del projecte de reforma s'ha fet aquest dimecres amb l'assistència del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver; el vicepresident de l'Institut, Javier de Juan, i l'arquitecta del Consell, Antònia Pizà.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Proyecon Galicia SA, que farà la reparació de totes les façanes de l'edifici i la reforma completa de totes les plantes.

Les obres

Segons el projecte, a cada planta es crearan nou habitacions amb bany privat, tres d'individuals i sis habitacions dobles, d'entre 16 i 26 metres quadrats, que suposaran 15 places per pis, 60 en total.

Aquestes 60 places de dependència se sumaran a les 180 que ja gestiona actualment l'IMAS, segons ha informat De Juan.

La residència Bonanova també serà reformada per crear 60 places més per a dependents. Encara que estan situades a Palma, aquesta i la Llar d'Ancians estaran obertes a la demanda de tot Mallorca, ja que, en els casos més greus, són els centres de referència, han explicat els responsables de l'IMAS.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF