Lipopharma assegura que no s'ha administrat Minerval a cap pacient fora dels estudis clínics

Es desvincula de la presumpta estafa dels dos catedràtics de la UIB. Un figura com a cofundador de l'empresa i l'altre, com a president del comitè científic

Lipopharma ha emès un comunicat aquest dimecres en què es desentén de la presumpta estafa de dos catedràtics de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per la venda d'un fals medicament contra el càncer. L'empresa assegura que els fets que han aparegut als mitjans " són totalment aliens a Lipopharma i a l'activitat desenvolupada per aquesta empresa". En el comunicat, es detalla que Lipopharma "mai no ha administrat el Minerval a cap pacient fora dels estudis clínics realitzats en hospitals de prestigi reconegut".

Cal recordar que els dos professors que varen ser detinguts dijous i posats en llibertat en càrrecs, Pablo Escribá i Xavier Busquets, apareixen com a assessor científic i cofundador, i president del comitè científic de Lipopharma, respectivament. La UIB ha suspès aquest dimecres matí els dos professors de les activitats docents.

En el comunicat, es presenta com una empresa biofarmacèutica que, des de 2006, investiga les possibles aplicacions en l'àmbit de la salut humana de diverses invencions realitzades per científics de la UIB, que es troben protegits per quatre famílies de patents propietats de la universitat. Detallen que en els resultats d'un primer estudi clínic, els pacients oncològics "han demostrat un perfil de seguretat excel·lent del producte".

A més, asseguren que es reserven el "dret a adoptar les accions legals que consideri oportunes contra qualsevol informació falsa" i es remet a les conclusions de les diligències judicials.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF