L'escola Es Liceu homenatja Maria Antònia Oliver amb el premi Fumeral 2016

La cooperativa d'ensenyament del Pont d'Inca ha creat els premis Fumeral per reconèixer la tasca de les persones que han enriquit el món cultural en llengua catalana

L'escola Es Liceu ha volgut homenatjar l'escriptora manacorina Maria Antònia Oliver en la seva primera edició dels premis Fumeral 2016. Aquests guardons pretenen reconèixer la tasca d'aquelles persones que han enriquit el món cultural en llengua catalana. L'escola els ha creat coincidint amb el seu 35è aniversari.

El centre, una cooperativa del Pont d'Inca a Marratxí, recalca el "compromís amb la llengua i la cultura catalanes" que té adquirit. Es Liceu reivindica que aquests factors han de ser un element clau "per un ensenyament arrelat a l'entorn i dirigit cap a la integració en la cultura pròpia de l'illa".

El premi dels guardons s'ha entregat aquest matí al mateix centre durant l'acte d'entrega de premis del certamen literari d'Es Liceu. Maria Antònia Oliver ha assistit a l'acte, acompanyada del batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, i tots els alumnes i docents del centre.

Maria Antònia Oliver va rebre enguany el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, entregat per Òmnium Cultural. Ha rebut nombrosos reconeixements com el premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Palma de novel·la, el premi Ramon Llull del Govern Balear i la Creu de Sant Jordi, entre d'altres.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF