L'STEI, indignat amb l'exempció del català a metges i infermers

Els serveis jurídics del sindicat estudien la legalitat de la resolució del Servei de Salut publicada aquest dimarts al BOIB

L' STEI està “indignat” amb la resolució del Servei de Salut publicada aquest dimarts al BOIB en la qual s'eximeix metges i infermers d'acreditar el coneixement del català en els procediments de selecció, provisió i mobilitat de personal estatutari fix i temporal (interí, eventual i substitut). Des del sindicat consideren que aquesta mesura “no està justificada” perquè “la majoria dels professionals sanitaris tenen el B2 de català”, segons els ha confirmat la mateixa Conselleria de Salut.

“Quan va entrar el Govern varen donar una moratòria d'un any i molta de gent va obtenir el català i ara resulta que no el demanen quan hi ha gent suficient que el té”, ha lamentat Maria Antònia Font, secretària de normalització lingüística del sindicat. “No hi ha voluntat política, no s'estan fent les passes que toquen cap a la normalització lingüística del català”, hi ha afegit.

Així mateix, Font ha explicat que els serveis jurídics del sindicat estan estudiant si aquesta resolució pot establir una nova moratòria quan el decret que establia la moratòria va finalitzar el passat 1 de juny.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF