TRIBUNALS

Horrach: "Seria una sorpresa que condemnassin la infanta Cristina"

El fiscal Anticorrupció considera que s'ha vulnerat la presumpció d'innocència de la germana del rei i n'acusa la premsa per "magnificar qualsevol dada"

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, opina que "seria una sorpresa" que condemnassin la infanta Cristina i que això "passaria per primera vegada a Espanya; no només el fet d'asseure a la banqueta una persona per fets similars a aquests, sinó el fet que sigui condemnada".

Horrach ha respost aquest dimecres als periodistes en un berenar organitzat per Vanity Fair i ha parlat de la seva experiència en el judici de Nóos, un ' Gran Hermano', segons ell, de Manos Limpias i del seu paper acusador en el procés, de Jaume Matas i de l'exministre Jorge Fernández Díaz.

La infanta ha centrat moltes de les preguntes i Horrach, que no l'acusa en el judici, ja que entén que no va cometre cap delicte fiscal per les activitats del seu marit, Iñaki Urdangarin, ha mantingut la seva opinió que mai hauria d'haver estat asseguda a la banqueta.

Presumpció d'innocència

El de la infanta és, segons ell, "un dels casos en què la presumpció d'innocència va saltar pels aires des del minut u que fou imputada", ja que els mitjans de comunicació es van dedicar, ha dit, a "magnificar qualsevol dada que, en circumstàncies ordinàries, era nímia i insignificant".

Sobre les crítiques a la seva persona per no acusar-la, ha recordat que l'anomenen "l'advocat defensor de la infanta". Horrach s'ho ha agafat amb resignació: "Què he de fer, prendre-m'ho amb humor".

El judici va ser, segons ha confessat, "de molta tensió" i en alguns moments es va viure com un 'Gran Hermano', ja que es retransmetia com el conegut programa de televisió i això va contribuir a crear nerviosisme a les parts, inclòs el tribunal.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF