El Govern restitueix el Consell Econòmic i Social de Balears

Era un dels compromisos assumit per Francina Armengol després que el 2012 l'Executiu de Bauzá el suprimís

El Govern de les Illes Balears ha restituït el Consell Econòmic i Social (CES) de Balears. D'aquesta manera, es recupera un òrgan de diàleg social entre sindicats, patronal i administració que va ser suprimit per l'Executiu del PP el 2012.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat la mesura, un dels compromisos del Govern en aquesta legislatura.

El CES és un ens estatutari que es va regular en el 2000 amb la intenció d'avançar cap a un marc estable i permanent de comunicació i diàleg dels agents econòmics i socials entre si, i d'aquests amb l'administració autonòmica.

A més, és un òrgan de consens i reforç de la participació d'aquests agents en la presa de decisions.

El Govern balear considera que, donades les característiques del CES, és "fonamental la seva reactivació" com a òrgan consultiu i d'assessorament en matèria econòmica i social per fer efectiva la participació de la societat civil organitzada.

A més, amb la seva activació es recupera una font d'informació eficaç sobre l'evolució de l'economia i de la societat balear, que resulta "imprescindible per al bon govern".

La composició del CES, fins a la seva suspensió, era de 37 membres: un president i tres grups de 12 persones distribuïts entre les organitzacions empresarials i sindicals més representatives i dotze entitats que, per les seves característiques i objectius, poden incidir en l'economia i el mercat laboral de les Illes Balears.

L'acord aprovat aquest divendres no suposa la tornada al "statu quo" anterior a 2012 pel que fa a la regulació de les indemnitzacions i assignacions per raó de l'assistència a les sessions del Consell Econòmic i Social.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF