Front comú entre el Govern i Aviba per mantenir el descompte de resident

Demanaran a Madrid que "corregeixi" una mesura que va en contra de la ciutadania balear

El Govern balear i les agències de viatges van "a una" contra la decisió del Ministeri de Foment de reduir el descompte de resident a grups, empreses i persones que contractin viatges combinats. Aquest dilluns s'han reunit membres d' Aviba, l'associació balear d'agències de viatge, amb el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, per xerrar de la situació i demanar a Madrid que "corregeixi" una mesura que "perjudica els ciutadans de les Balears".

Després de la trobada, Antoni Abrines, president d'Aviba, ha assegurat que la "col·laboració" amb el Govern és total i ha explicat que la feina és ara "fer entendre a Foment", des d'una posició de "diàleg", que amb l'entrada en vigor dels canvis a les tarifes "no es beneficia ningú".

Per part seva, Pons ha criticat que amb aquesta mesura augmentin els preus i s'afecti "una qüestió bàsica per a la ciutadania com és la mobilitat". El conseller ha explicat que ja ha demanat una reunió amb el Ministeri per dir-li que "s'equivoca" i que "aquest no és el camí". A més, des del Govern s'han posat en contacte amb l'executiu canari (a qui també perjudica la modificació del descompte) i defensen que, sobre aquest tema, s'ha de fer un "front comú" que defensi els interessos de les illes.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF