Esquerra Unida expulsa l'excoordinador general Manel Carmona

La formació es planteja obrir la “via judicial” per un suposat ús indegut de la targeta del partit

La Comissió Coordinadora Insular d' Esquerra Unida (EU) ha decidit expulsar del partit l'excoordinador  Manel Carmona i l'exresponsable d'Organització i Finances de la formació  María Antigua Jiménez per tres faltes “molt greus”, entre les quals no hi hauria haver justificat els càrrecs d'una targeta bancària de la formació. El partit, a banda, ha explicat en un comunicat remès als afiliats que ha decidit “explorar les vies judicials, a més d'obrir una auditoria externa dels comptes corresponents al mandat de Carmona i Jiménez.

L'actual direcció del partit explica a la nota que ha decidit l'obertura de l'expedient d'expulsió “després d'un any de diferents requeriments per trobar una sortida natural al conflicte” i ha lamentat “la persistència de la no-justificació o devolució de les quantitats assenyalades, ni resposta continuada als diferents requeriments” per part dels dos exdirigents. Carmona i Jiménez disposen ara de 15 dies per recórrer l'expulsió davant la Comissió de Garanties Balear de la formació.

Carmona i Jiménez ja van comparèixer davant els mitjans el passat 11 d'abril per negar les acusacions i anunciar accions judicials contra el coordinador general de la formació, Juanjo Martínez, si no es retractava.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF